Search
понедељак 15 октобар 2018
  • :
  • :

KO ĆE POBEDITI IMUNITET ILI RAK?

Artemisin i kancer

ARTEMISIN I KANCER

Biljka koja se koristi protiv malarije a ubija i ćelije raka

 

Dr. Robert Jay Rowen

Artemisin

Ovih dana nije neuobičajeno da se čuje o raznim nutritivnim terapijama pomoću kojih se leči rak. Sećam se kada je ajkulina hrskavica bila novi lek za rak, zato što, ajkule ne obolevaju od raka. Radim sa grupom od 20-ak različitih doktora koji koji pokušavaju sa tretmanima poput ovog, da bismo videli koji tretmani pomazu a koji ne. Ajkulina hrskavica je neverovatno podbacila na svim testovima!

Iako ne preporučujem svojim pacijentima da sami sebe leče od kancera, sada postoji jedna nova biljka koju toplo i dobronamerno preporučujem i koja se može koristiti bezbedno, u sopstvenom domu, zajedno sa terapijama doktora. Ovo nije suplement koji će da vam pomoći u dizanju vašeg imuno – sistema. Ovo bilje agresivno napada rak. Koliko je efikasno?

Dozvolite da vam predstavim Donalda, mehaničara koji ima 47 godina i koji je u odličnoj formi. On je imao skorije diagnostikovan rak limfnih žlezdi i došao je do mene odmah posto mu je onkolog završio sa biopsijom tumora. Postojala je ružna masa, veličine jajeta, sa leve strane glave, koja je na sebi imala rupu od biopsije sa vidno iziritiranom kožom.

Odmah sam mu dao terapiju koju sam izveo od ovog kineskog bilja, koja je trajala dve nedelje. Na kraju tog perioda, kvrga se smanjila u sredini ali se u neznatno proširila po obodima iste. Deprimiran što nije bilo značajnog napretka, on je izabrao da prestane sa konzumacijom kineskog bilja i da ne radi ništa povodom tumora, odlučio je da sačeka i da vidi šta će se desiti. Četiri nedelje kasnije sam dobio poziv od Donalda. Tumor je nestao! Kada se vratio kod mene nekoliko dana posle poziva, sa ženom i velikim osmehom na licu, nisam mogao da verujem svojim očima! Koža je bila glatka, masa na vratu je nestala a iritacija na vratu je izbledela.

Slatki pelin je jednostavna biljka koja raste na jugo-istoku azije. Godinama sam je koristio za lečenje crevnih parazita. Svetska zdravstvena organizacija je zauzela stav, da je bezbedna za lečenje malarije. Otkrio sam konekciju sa rakom kada su dr. Henry Lai i dr. Narenda Sigh, koji su bio-inženjeri i profesori na Vašingtonskom univerzitetu, objavili izveštaj o glavnom sastojku ove azijske biljke (artemisin). Njihov izveštaj kaže sledeće: ,, ovo bilje može da pruži bezbednu, ne-toksičnu, i jeftinu alternativu za pacijente koji boluju od raka”. Ono što nisam odmah shvatio je da je terapija artemisinom  vrlo slilčna terapiji koja se zasniva na kiseoniku. Kineski istraživači su stava da je ključ njene efikasnosti povezanost sa peroksidom (dva povezana atoma kiseonika) unutar aktivnog molekula biljke.

Sećate se našeg starog prijatelja, vodonik – peroksida? Svi peroksidi dele zajedničku stavku. U prisustvu slobodnog gvožđa, oni se razlažu u formu koja jako reaguje na slobodne radikalie koji se baziraju na kiseoniku. Malarija je (plasmodium) parazit koji inficira crvena krvna zrnca koja su bogata gvoždjem i akumulira isto. Dok telo grčevito štiti gvožđe u vezanom stanju (hemoglobin, enzimi itd.) višak gvožđa se akumulira u parazitima i ta akumulacija dozvoljava odredjenoj kolicini gvožđa da izadje iz vezanog stanja i postane slobodna. Kada proizvodi od artemisina dodju u kontakt sa gvožđem…..boooom! Ogromna količina slobodnih radikala je oslobođena i oni doslovce uništvaju slobodno gvožđe samim tim i parazite.

Pre nekih sedam godina, dr. Lai, svestan akumulacije gvožđa u ćelijama raka, zapitao se, da li isti mehanizam može imati uticaja na ćelije raka. On i njegov kolega, dr. Singh, sproveli su eksperiment u laboratoriji koji uključuje ćelije raka dojke, i taj eksperiment se završio sa stoprocentnim ubijanjem istih ćelija. Još bitnije, normalne ćelije dojke kao i bela krvna zrnca su ostala netaknuta.

Onda, pre otprilike godinu dana, se pojavio članak u jako bitnom časopisu vezanom za rak, koji demonstrira značajne aktivnosti vezane za rak, od strane artemisina. Otpornost kancera na standardne terapije, nije se pojavio u terapijama vezanim za artemisin, jer on nema takvu hemijsku strukturu da bi ćelije raka napravile određeni otpor tj. odbrambeni mehanizam na njega. (ovo je izdato u internacionalnom dnevniku onkologije)

Počeo sam da koristim preparate od iste biljke za terapije za rak. Donald, prethodno pomenut je bio jedan od mojih prvih slučajeva.

U otprilike isto vreme, sam nastavio da pratim jednog pacijenta kojeg sam lečio već određeni period, divnu 47-ogodišnju ženu koja je bila u četvrtoj fazi kancera dojke. Diane je problem dijagnostikovan pre dve godine sa obećanjem ,,sve je pod kontrolom”. Kada je došla do mene, razvile su joj se metastaze unutar kičme zbog kojih je imala problema sa hodanjem, vidno je hramala. Omanja fraktura u kičmi, prouzrokovana rakom je dovela do velikih bolova i sprečavala je da normalno obavlja svoj posao. Sve što su konvencionalni doktori mogli da urade je da joj preporuče hemoterapiju, sa poštenim izjavama da to neće dovesti do izlečenja.

Izabrala je alternativnu umesto konvencionalnog lečenja, a to je bila potencijalno – insulinska terapija (IPT), velike doze nutritivne terapije, dijetalne promene, terapija sa kiseonikom u više koraka itd. Svi njeni simptomi su se smanjili, ali rak nije pokazivao nikakvu promenu. Nakon kratke upotrebe artemisina, njen napredak je bio vidan; pacijentkinja se osećala kao da nikada nije bolovala od raka.

Rezultati poput ovih, bez ikakvih toksina, su neverovatni po bilo kojim standardima, konvencionalnim ili nekonvencionalnim.

Carol je došla kod mene dok je imala jako ružnu, skoro pa otvorenu ranu na levoj dojci od posledice raka. Borila se sa rakom dve godine, sa sopstvenim ubeđenjem da su konvencionalne metode za lečenje raka ništa drugo nego smrtna presuda. To ju je nateralo da istraži svaku moguću opciju. Počela je sa proizvodima od artemisina i poslala mi je sliku na kojoj se vidi značajan napredak.

Skorije sam imao zadovoljstvo da pričam sa dr. Hoangom od Hanoja (Vijetnam) čija porodica koristi artemisin preradjevine vec 10 godina unazad za lečenje raka. Njegov izveštaj pokazuje da 50 do 60 posto od 400 pacijenata koji boluju od raka je uspelo da dostigne smanjenje raka tako sto su koristili svojstva artemisina.

Dr. Singh trenutno prati veliki broj pacijenata.

 

Tekst pripremila dr. Milijana Perić