Rudolf Breuss (1899-1990) je naturopat koji je razvio metodu terapeutskog gladovanja poznatu pod nazivom ”Totalna terapija’. Autor je knjige ”Rak, leukemija i druge prividno neizlečive bolesti”. U knjizi navodi da je njegovom metodom do 1980. godine izlečeno više od 40.000 bolesnih od raka i drugih teških bolesti. Ovde možete pročitati knjigu u PDFu
 

Gladovanjem protiv raka

Po Brojsu, rak je samostalna tvorevina unutar organizma, kojoj su za rast i napredak potrebne belančevine koje se nalaze u čvrstoj hrani, te se, u skladu s tim, može uništiti gladovanjem i unošenjem sokova od organski uzgojenog povrća. Budući da u njima nema belančevina, organizam će ih uzimati  iz tumora, što će na kraju dovesti do njegove razgradnje. Iz tog razloga, tokom dijete ne sme se uzimati nikakva čvrsta hrana koja sadrži belančevine. Terapiju uskraćivanja hrane tumorskim stanicama potrebno je sprovoditi 42 dana, odnosno 6 nedelja. Za to vreme iz organizma će se izlučiti sve nezdrave stvari koje smo u njega uneli hranom, pićem ili udisanjem. Mi smatramo da se ovom dijetom ne mogu izbaciti teški metali, jer smo to videli u radu sa pacijentima (prim. Vera u Život)

U drugoj polovini posta započinje razgradnja nezdravih stanica, a nakon 6 nedelja celi organizam će biti potpuno obnovljen. U cilju lečenja, Brojs koristi sokove od korenastog povrća. Terapija koju preporučuje sastoji se u pijenju 3-5 dcl soka pripravljenog od cvekle, šargarepe, korena celera, rotkve i krompira. Uz to se, u zavisnosti od obolelim organima i tkivima, uzima do 2 litre čajnih mešavina na dan i 2 dcl bistre supe od luka. Za vreme terapije iz ishrane obavezno treba izbaciti šećer, belo brašno, suhomesnate proizvode i konzervirane namirnice.


Od čega zavisi uspeh terapije

Brojs tvrdi da uspeh ”Totalne terapije” može biti znatno umanjen ili doveden u pitanje samo ako se terapija ne sprovodi striktno po njegovim uputstvima. Terapija takođe neće uspeti ako se uz nju primenjuju metode i sredstva kojima se služi službena medicina, a kojima se osim ćelija raka, uništavaju i mnoge zdrave ćelije. Sokove valja spremati isključivo od namirnica iz strogo kontrolisanog organskog uzgoja. Naime, korišćenjem povrća zagađenog veštačkim đubrivima i pesticidima, postigli bismo sasvim suprotan učinak – umesto čišćenja organizma i ozdravljenja, pridoneli bi njegovom toksikovanju i daljem razvoju bolesti. Tokom gladovanja valja obavezno voditi računa o urednoj probavi i po potrebi raditi ispiranje creva (hidrokolon terapija), kako toksini ne bi ostali u organizmu i izazvali trovanje. Ovde želimo da naglasimo razliku između klistiranja i hidrokolon terapije, naime klistiranjem se može isprati do 50cm kolona koje je dugačko 1,8m dok se medicinskom hidrokolon terapijom može u celosti očistiti od toksina. Uz sve navedeno preporučuje se boravak na svežem vazduhu, fizička aktivnost i masaža. Važno je imati na umu da proces lečenja podrazumeva i negovanje pozitivnog stava, kao i lišavanje stresa i nezdravih navika koje su znatno doprinele razvoju bolesti.

Rešite se toksina i teških metala

Brojsova terapija nipošto nije tako jednostavna kako bi se na prvi pogled moglo zaključiti. Njegovi sokovi i čajevi samo su deo složenog pristupa lečenju, zbog čega se i naziva totalnom terapijom. Kako bi se sokom postiglo izlečenje, uz već navedene preporuke moraju se poštovati i sva pravila, što znači da se moramo osvrnuti i na uzroke bolesti. Govoreći o uzrocima bolesti, Brojs posebno naglašava štetan uticaj otrova i hemikalija kojima smo okruženi u vlastitim domovima, poput naftalina, sprejeva protiv insekata, veštačkih mirisa za osvežavanje prostora, hemijskih sredstava za čišćenje i sl. Obzirom da se od vremena kada je on pisao i primenjivao ovu metodu naše okruženje mnogo promenilo u smislu toksičnosti ovde će mo podvući teške metale o kojima se sve više priča u svetu medicine.

Izbegavajte štetna zračenja


Između ostalog, Brojs tvrdi da većina obolelih od raka i drugih teških bolesti ima krevet postavljen iznad podzemnih voda i mesta gdje se one ukrštaju. Zbog toga preporučuje savetovanje s radiestezistom u cilju premeštanja postelje na mesto gde tih zračenja nema. Nemojte zaboraviti i štetan uticaj aparata kao što su ruteri i sl. Naučno je dokazano da u prostorima gde ima WI Fia plesni i gljivice se ubrzano razmnožavaju i to nekoliko desetina puta brže.

Osim lečenja raka i drugih teških bolesti, Brojsova terapija može se provoditi i u cilju prevencije povratka bolesti, jer podstiče proces čišćenja organizma i jačanja imuniteta, a budući da nema neugodnih nuspojava, vrlo je preporučljiva i kao kura za smanjenje viška kilograma.

Post ili gladovanje od davnina je poznato kao sredstvo lečenja i duhovnog pročišćenja, ljudi su znali da je to najbolji način da se telo očisti toksina i tako bude zdravo sa jakim imunitetom. Uprkos tome, zvanična medicina (sa izuzetkom Rusije, gde je lečenje gladovanjem priznato i uključuje se u zdravstvenu terapiju), Brojsovu metodu lečenja ne prihvata kao delotvornu, a neretko je smatra i štetnom. Za takav stav prilično je zaslužna i industrija lekova, no važno je napomenuti da Brojsova terapija, ukoliko se pravilno sprovodi, nipošto nije štetna.

Ipak, budući da se tokom terapije gubi i do 15 kilograma, ne savetuje se deci, trudnicama, osobama premale telesne težine i osobama u terminalnoj fazi malignih bolesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *