Search
среда 12 децембар 2018
  • :
  • :

KO ĆE POBEDITI IMUNITET ILI RAK?

Ko će pobediti imunitet ili rak detoksikacija misli

Ko će pobediti imunitet ili rak detoksikacija misli

Ko će pobediti imunitet ili rak detoksikacija misli

Saznaj više na našem video kanalu

Kada nam se desi bolest, u nama se tada dešava bura emocija koje nam veoma često ne daju da delujemo. Na sve to dodajte da negativne misli i emocije direktno utiču na naš imuni sistemi obaraju ga. Uostalom odavno je poznata psihosomatska strana stresa. Po meni ovo je ključna ako ne i najvažnije polje borbe protiv kancera. Toplo preporučujem da pročitate knjigu koju je napisala Dr Lisa Rankin „Um iznad Medicine“ i pripremite se da se otvorite za potpuno novu paradigmu medicine, naučni dokaz da možete da pobedite bolest. Svi pacijenti koje sam upoznao radeći u savetovalištu a još uvek hodaju ovom planetom, su negde uspeli da pobede sebe i svoju bolest. Zapamtite koliko god da ste Vi vlasnici svoga zdravlja jednako ste i vlasnici svoje bolesti. Ne očekujte da će lekar primenom medicine i njenih metoda rešiti vašu bolest i uzrok ako vi niste aktivini učesnik te borbe, jer tuđa ruka svrab ne češe. Moj dragi prijatelj Boda Ninković je to najbolje na svetu opisao u jednom našem razgovoru, „Znaš Mićko, glava to ti je direktor, telo to je fabrika. Loš direktor, loša i fabrika. Hoćeš da opraviš fabriku moraš prvo da smeniš direktora“ Sve divno rečeno u tri proste rečenice, i to je negde istina koju svi prepoznajemo.

Normalno lakše je reći nego učiniti, negde je najteže pobediti sebe, ali mi nemamo drugog izbora jer u ovoj bolesničkoj priči postoje samo dva izbora biti pukovnik ili pokojnik! Ja sam izabrao da budem pukovnik i kako stvari stoje za sada sam uspeo. Na sve to dodajte da ja nisam nadčovek ili superjunak, običan čovek kao i Vi. Samo je moja želja da pobedim bolest i Vera da ja to mogu, mene dobacila do ovih pisanih redova šest godina pošto sam probio lekarske vremenske prognoze. Mnogi koji su bili na razgovoru u Savetovalištu su me pitali kako sam to uspeo šta sam radio i sl.

Prvo i najvažnije ugasio sam sopstvenu sveću u glavi! Kada je period užasa i straha prošao, došlo je vreme da razmišljam „i šta sada?“, vidi još uvek sam živ! Čekaj živ, mrtav, opet smrt u glavi. Shvatio sam da ja moram da umrem kad tad, svi smo se rodili da umremo pa tako i ja. Smrt mi je neizbežna, pa što ću onda razmišljati o njoj, kada dođe vreme i to će se desiti. Znači ostaje mi da razmišljam o preriodu do tog trenutka a to je Živ sam. Shvatio sam da postoje dva dana u godini kada nikada ništa ne mogu da uradim, a to su juče i sutra. Kao i mnogi drugi ja sam svoj život u mislima proveo u juče ili sutra, i dozvolio da mi danas procuri kroz prste života kao pesak u peščanom satu. Ode on u nepovrat! Da bih mogao da uživam u danas morao sam mnoge pepreke da premostim, prva stvar koju sam morao da pobedim je navika. Ah ta neman zvana navika, otporna na sve moje napore da je promenim, ali vremenom svaka tiha voda breg roni, tako je i moja želja da poedim ronila breg navika (normalno onih loših). I vremenom sam postao sve manje rob životnih navika koje nam jedu živce.

Ko će pobediti imunitet ili rak detoksikacija misli

Život je pun problema, svako od nas ako se okrene i pogleda svoj život unazad videće da je bio pun problema. Ako iskreno pogledate sve svoje probleme kroz koje ste prošli otkrićete da su se svi oni rešili u životu, na ovaj ili onaj način. Tako sam i ja shvatio da se svaki problem u životu rešava, povoljno ili nepovoljno ali rešava se, nervirao se ja ili ne. Pa što ću se onda nervirati kao što sam to nekada znao da činim, problem će se rešiti. A ako ne može da se reši onda to nije problem to je konstanta, pa što ću se onda opet nerviati. I tako sam uspeo da minimiziram stres u svom životu. Nažalost radeći sa ljudima u Savetovalištu sam otkrio da mnogi smatraju da se stres podrazumeva, kakav nonsens. Dobri ljudi stres obara imunitet pogotovu onaj stalni latentni stres, uostalom psihosomatska strana stresa je odavno poznata.

Pobedio sam vreme, vreme je relativan pojam, eto postadoh i Ajnštajn sa svojim relativitetom. Ali da pojasnim malo, možda nekome i ovo bude od pomoći. Mi smo jedina animalna vrsta koja u svom životu ima sekunde, minutu, sat, dan, nedelju, mesec i godinu, onom veselom jelenu u šumi je toliko ne važno da li je danas 25 maj te i te godine ili 28 maj, njemu je jedino bitno da je sunce svanulo i da može da živi taj dan. Dok mi stalno gledamo na sat da li ću stići na vreme ili na kalendar da li sam platio ili uradio ovo, i eto ga latentni stres koji kao tiha voda roni našbreg imuniteta. Znate onu priču kada krenemo na put negde, nikada stići, čini vam se da putujete sate i sate, odužilo vam se. A kada se vraćate isti taj put koji je jednako vremenski trajao prođe za tren, znači vreme je relativan pojam našeg mozga. Evo još jedne priče o relativitetu vremena iz mog života (možda nekome i pomogne), ja sam zbog prirode svog posla puno putovao kolima, auto mi je ušao u sve pore mog života, mislim da nisam išao u prodavnicu preko puta peške nego kolima, valjda da ne izgubim vreme!? Shvativši da je vožnja kola pogotovu po gradu stres, ja sam rešio da se oslobodim kola bar na neko vreme. I gle čuda shvatio sam da sve mogu da stignem da uradim i gradskim prevozom i mojom biciklom. U centar grada u špicu stižem brže autobusom, moram manje da pešačim do određenog mesta jer nisam izgubio vreme tražeći parking (koji obično bude bogu iza nogu od mesta gde treba da budem), i eto mnogo manje stresa u mom životu nego što ga je bilo pre bolesti. Normalno svako od nas ima svoju priču o vremenu i stresu ali je može pobediti ako želi.

I najvažnije od svega naučio sam da volim sebe, ali onako prvo da volim sebe, da se sebi i svom danu radujem. E ta ljubav je ključna, jer kada si dobar i voliš sebe, dobar si i voliš druge, a tada i tebe vole. Voleti je nažalost kategorija koju smo negde izgubili u lavirintu našeg materijalno i vremenski ograđenom životu. Voleti sebe i druge najbolji imunomodulator na svetu ni jedan lek se sa njim ne može meriti. Da li će te ga vi naći, e to zavisi da li ste rešili da budete pukovnik ili pokojnik sa početka ovog teksta.

I još jedna važna stvar kada je psiha u pitanju, SVE ODLUKE VEZANE ZA MOJE ZDRAVLJE SAM DONOSIO JA, A NE NEKO DRUGI!!! Jer ja sam vlasnik svoga zdravlja i svoje bolesti, i ja najbolje na svetu poznajem svoje telo.

Za više o ovome kako da pobedite sebe i svoju bolest dođite u Savetovalište.

Miloš Savićević

0616353018