Search
уторак 22 јануар 2019
  • :
  • :

KO ĆE POBEDITI IMUNITET ILI RAK?

Šećer uzrok kancera

Šećer uzrok kancera

Šećer uzrok kancera

Izbacivanjem šećera iz ishrane znatno smanjujete verovatnoću od pojave raka

Saznaj više na našem video kanalu

Šećer ima značajan uticaj na razvoj kancerogenih ćelija u organizmu, a mnogi ga ipak neprestano konzumiraju.

Nedavno istraživanje sprovela je grupa naučnika sa Univerziteta u Kaliforniji u San Francisku. Otkriveno je da postoji jedan sastojak koji se nalazi u različitim vrstama hrane, a koji doprinosi tome da dođe do više od 35 miliona smrtnih slučajeva širom sveta svake godine. Kako su zaključili, šećer je uzročnik mnogih zdravstvenih tegoba poput dijabetesa, metaboličkih sindroma, hipoglikemije, hiperglikemije, srčanih bolesti, raka itd.

Studija sprovedena na Institutu za rak u državi Juta u SAD otkrila je da je šećer jedan od glavnih uzroka za razvoj tumora. Ćelije tumora koriste mnogo više glukoze nego normalne ćelije. Različite studije pokazale su da ljudi koji imaju viši nivo glukoze imaju veće predispozicije da će im se razviti više raka, stoji u njihovoj studiji.

Šećer uzrok kancera 1Činjenica je da je našim ćelijama potrebna glukoza – oblik šećera koji se transformiše u energiju. Ćelije raka mogu da opstanu na jednostavnim ugljenim hidratima, uključujući i one rafinisane šećere koji se nalaze u prerađenoj hrani i slatkišima. Proces tokom kog se glukoza konvertuje u pirogrožđanu kiselinu i ne može više da osigurava energiju zdravim ćelijama jeste glikoliza.

Za razliku od zdravih ćelija, ćelije raka mogu da konvertuju svoju energiju iz glikolize bez kiseonika. Taj proces se naziva anaerobna glikoza, a stvara otpadne materije, slične kao mlečna kiselina. Ta vrsta mlečne kiseline može da se razloži u jetri, a otpadni proizvod tog procesa je glukoza koja se vraća da hrani ćelije raka i oblikuje okrugli ciklus u kom se sprovodi neprestano napajanje glukozom kroz krvotok, što podstiče rast i razvoj tumora.

Stručnjaci ističu da su obrađeni šećeri povezani s rakom iz dva razloga:

1) Potencijalni su uzrok raka

2) Najbolja su „hrana“ za ćelije raka kada se pojave u telu

Radi zaštite zdravlja, razmislite o količinama šećera koje konzumirate i pokušajte da smanjite unos šećera. Jedno je sigurno – nemaju povoljan uticaj na zdravlje!

Danas se se unosi previše namirnica koje u sebi nose šećer. Jedemo previše voća pogotovu kada mu vreme nije a ono je hemijski obrađeno kako bi se održalo van sezone u kojoj sazreva I može prirodno da se konzumira. U današnjoj ishrani previše unosimo proizvoda od žitarica posebno belog brašna (čitaj skroba), skrob se u našem telu pretvara u glukozu I eto opet hrane za tumorske ćelije.

Zapamtite mnogo ne znači i dobro jer šećer je uzrok kancera!!!