Search
среда 12 децембар 2018
  • :
  • :

KO ĆE POBEDITI IMUNITET ILI RAK?

Šokantna istina o našim uverenjima o zdravlju

Šokantna istina o našim uverenjima o zdravlju

Šokantna istina o našim uverenjima o zdravlju

Saznaj više na našem video kanalu

Ono što smo danas, dolazi od naših jučerašnjih misli, a naše sadašnje misli grade naš sutrašnji život; naš život je kreacija našeg uma!

Studija slučaja iz 1957 godine dr Bruna Klopfera, prenosi priču dr Filipa Vesta i njegovog pacijenta g-dina Rajt. Dr Vest je lečio g-dina Rajta, koji je imao uznapredovali limfosarkom. Sve terapije su bile bezuspešne, a vreme je isticalo. Vrat, grudi, abdomen, pazušne jame i prepone su bile ispunjene tumorima veličine pomorandži, i kao posledica raka grudi su mu se svakog dana punile sa dva litra mlečne tečnosti, koja je morala da se drenira da bi mogao da diše. Dr Vest nije očekivao da će g-dina Rajt živeti duže od nedelju dana.

Ali g-din Rajt je očajnički želeo da živi, i on je usmerio sve svoje nade na novi obečavajući lek Krebiozen. Molio je dr Vesta da ga leči novim lekom, međutim, lek su mogli dobiti samo pacijenti koji su ušestvovali u kliničkim ispitivanjima, i za koje se verovalo da im je preostalo najmanje još tri meseca života, što nije bio slučaj g-din Rajta. Ali g-din Rajt nije odustajao.  Znajući da lek postoji i verujući da će ga taj čudotvorni lek izlečiti, on je insistirao da ga dr Vest leči tim lekom. Iako nevoljno dr Vest mu je ubrizgao Krebiozen. Dr Vest je terapiju izveo u petak, ali duboko u sebi nije verovao da će g-din Rajt preživeti do ponedeljka.

Potpuno šokiran dr Vest je sledećeg ponedeljka zatekao svog pacijenta van kreveta kako šeta. Prema rečima dr Klopfera „tumorski izraštaji g-din Rajta su se istopili kao grudve snegaa na vreloj peći“ i smanjili na pola od njihove predhodne veličine. Deset dana posle prve terapije Krebiozenom pacijent je napustio bolnicu, reklo bi se, izlečen od raka.

G-din Rajt je ushičeno hvalio Krebiozen kao čudotvorni lek, dok za dva meseca naučna literatura nije počela da izveštava kako Krebiozen izgleda nije nimalo efikasan. G-din Rajt, koji je verovao u ono što je pročitao u literaturi, pao je u duboku depresiju i kancer mu se povratio.

Ovog puta dr Vest koji je iskreno želeo da pomogne pacijentu, odlučio je da se posluži lukavstvom. Rekao je g-din Rajtu da su neke od početnih zaliha Krebiozena pokvarile tokom transporta, što ih je učinilo manje efektnim, ali da je dobio novu seriju visoko koncentrovanog i ultra čistog Krebiozena, koji može da mu da (Narano ovo je bila čista laž).

Dr Vest je tada ubrizgao g-din Rajtu destilovanu vodu!

I naizgled čudesna stvar se dogodila – ponovo! Tumori su se istopili, tečnost u njegovim grudima je nestala i g-din Rajt se odlično osećao narednih nekoliko meseci.

Onda je sve upropastila Američka medicinska asocijacija objavivši da je nacionalna studija o Krebiozenu dokazala da je potpuno beskoristan. Ovoga puta g-din Rajt je izgubio svu veru u svoje izlečenje. Kancer mu se odmah vratio i on je umro dva dana kasnije.

Ova priča je samo jedna od mnogih spomenutih u knjizi „Um iznad medicine“ dr Lise Rankin koja je potkrepljena naučnim studijama spomenutih slučaja.

Ovo može da bude jedan od primera da je snaga našeg uma kada je naše zdravlje u pitanju neograničeno, samo mi očigledno nismo svesni toga. Veoma često mi sumnjamo u svoja verovanja. Kada nesvesno prihvatimo nešto kao ono što može da nam pomognemo i verujemo u to imamo dobre rezultate. To je snaga placebo efekta. Destilovana voda a leči!!?? Očigledno da je to snaga uma, i sama medicina to sve više priznaje. Naša iskustva u radu sa pacijentima su potvrdila mnogo ovakvih slučajeva (pio sam ovo i to mi je pomoglo npr čaj od šipka). To je razlog zašto mi u Savetovlištu Vera u Život izuzetno puno pažnje polažemo na ovaj segment lečenja bolesti. Bolest i lek su u nama samima.

Zar ovo nije šokantna istina o vašim uverenjima o zdravlju

Miloš Savićević

Ako ne znate kako se boriti sa sobom i svojim mislima kako sebi da pomognete na psihološkom nivou dođite u naše Savetovalište.