Search
уторак 22 јануар 2019
  • :
  • :

KO ĆE POBEDITI IMUNITET ILI RAK?

TERAPIJA LJUBAVLJU

TERAPIJA LJUBAVLJU

terapija ljubavlju1

Ako je ljubav ono iz čega je sve postalo,ako nas je ljubav dovela na

putovanje koje zovemo ŽIVOT onda ta ista ljubav i dalje živi u nama u svakoj našoj ćeliji. I dalje je neodvojivi deo nas ,jer ništa što je postalo ne može biti odvojeno od onoga od čega je postalo,ne može biti odvojeno od svog izvora.

Odakle da krenemo? Naravno uvek prvo od sebe! Kolika nam je snaga potrebna da porušimo sve te zidine uverenja,negativnog razmisljanja,predpostavki i blokada?

Da li je Vaše detinjstvo bilo obojeno zagrljajima,pohvalama,

podrškom ili pak vikanjem,kritikama,svađom? Često kada je

ovo drugo u pitanju mi imamo tendenciju da kreiramo potuno

indentične situacije koje smo preživeli i gledali u detinjstvu.

Situacije nam se ponavljaju i uvek na isti način doživimo

razočaranje. A onda pronalazimo krivce. Krivimo roditelje

partnera,sudbinu,društvo,državu… krivimo sve što je na

spisku naših uverenja i na kraju krivimo sebe.

Čineći to mi sebi sugerišemo da smo nemoćni. Da smo

zalutali u svoj život i da baš i nemamo mnogo veze sa istim.

Da li smo zaista nemoćni? Ako nešto želimo da učinimo/uradimo /promenimo, pronći ćemo način. Ako ne želimo uvek ćemo pronaći izgovor. Šta ako su ,sve to samo izgovori,koji potiču od naših uverenja? Uverenja utiču na naš život i formiraju ga na način koji mi često ne prepoznajemo. Uverenja su misli koje smo usvojili kao istine. Većina uverenja se formira u detinjstvu ali se uverenja stvaraju i tokom celog života. Ako su naša uverenja pogrešna,ograničavajuća,kreiraćemo situacije u svom životu koje će se podudarati sa slikama i mislima koje su unutar nas. Mi smo tokom svog života usvojili gomilu uverenja koja nas limitiraju. Ono što treba da pitamo sebe je da li mi ovo uverenje služi? Da li me vodi u pravcu u kom želim da idem?Da li me vodi ka onome što želim u svom životu da postignem? Šta nas sprečava da menjamo sopstvena uverenja? Šta je to sto nas blokira? Da li je to stah, koji nam ne da da izađemo iz zone,,komfora,,na koju smo toliko navikli? Jedan mali korak bi doneo velike promene sutra. Zakoračite i dopustite sebi da menjate uverenja o svom zdravlju, svojim mogućnostima, šansama. Prihvatite sebe u svoj svojoj snazi i slabosti i volite sebe odmah i sada! Jer jedini odgovor, jedini put i jedini cilj koji stoji nasuprot strahu je ljubav. Voleti i prihvatiti sebe je maksimalan domen. Sve sumnje, svi neuspesi,svi problemi su pozivi za buđenje a sve teške situacije su prilike za rast. Kada prihvatimo sebe, život nam pruža bezbroj novih mogućnosti jer ljubav je u nama i ona jedina ima moć da ispuni sve praznine i da izleči sve rane!

Prof.Nataša Lončar

mail: prof.natasa@verauzivot.com

Novi Sad