Search
уторак 22 јануар 2019
  • :
  • :

KO ĆE POBEDITI IMUNITET ILI RAK?

Kod 99% raka dojke pronađen “kozmetički” sastojak

Kod 99% raka dojke pronađen “kozmetički” sastojak

Kod 99% raka dojke pronađen “kozmetički” sastojak

Novo je istraživanje otkrilo prisutnost paraben estera kod 99% uzoraka tkiva žena s rakom dojke. U istraživanju je proučeno 40 žena koje su se lečile zbog primarnog karcinoma dojke. Prisutno je bilo pet različitih estera u 60 % slučajeva.

Znači  Kod 99% raka dojke pronađen “kozmetički” sastojak

Parabeni su hemikale sa svojstvima estrogena, a estrogen je jedan od hormona koji je uključen u razvoj karcinoma dojke.

Istraživanje navodi:

„Varijace su značajne s obzirom na pojedine paraben estere, locirane unutar jedne dojke i sličnim lokacijama kod različitih grudi.

Ukupne vrednosti medijana u nanogramima po gramu tkiva su za 160 uzoraka bile najviše za n-propilparaben i metilparaben, dok su niže bile za n-butilparaben, etilparaben i izobutilparaben…

Izvor parabena se ne može utvrditi, ali paraben je izmeren kod 7/40 pacenata koji su izvestili da nikada u životu nisu koristili kozmetiku ispod pazuha.“

Dezodoransi i antiperspiranti su neki od primarnih izvora parabena, ali činjenica je da čak i one osobe koje ih navodno nikada nisu koristile svejedno imaju parabena u tkivu svojih dojki što jasno pokazuje da ove hemikale, bez obzira u koji su proizvod dodane, mogu se, i očito i hoće, se akumulirati u tkivu dojke.

 

 

Važno je prepoznati da, bez obzira što nanosite na vašu kožu, može biti apsorbovano u vaše telo i potencijalno uzrokovati ozbiljne štete tokom vremena, kao što ovo istraživanje i pokazuje.

Parabeni su inhibitori rasta bakterija, gljivica i plesni, a koriste se kao konzervansi. Na etiketi oni mogu biti navedeni kao: metil paraben, etil paraben, propil paraben, butil paraben, izobutil paraben i E216.

Ove se hemikalije obično koriste u: dezodoransima i antiperspirantima, losionima i kremama za sunčanje, šamponima i regeneratorima, kozmetici i make-up-u, gelovima za brijanje, farmaceutskim lekovima, pastama za zube i prehrambenim aditivima.

Istraživanja su pokazala da parabeni mogu uticati na vaše telo prilično poput estrogena, što može dovesti do smanjenja mišićne mase, skladištenja dodatne masnoće i muške ginekomastije (rasta grudi). Ostala istraživanja, uz ovo navedeno ovde, su takođe povezala parabene s rakom dojke. Američka Agencija za zaštitu okoline (The US Environmental Protection Agency – EPA) je metil paraben povezala  posebno s metaboličkim, razvojnim, hormonalnim i neurološkim poremećajima, kao i s raznim vrstama raka.

Izbegavanje parabena i ostalih štetnih hemikalija zahteva od vas da postanete strastveni čitač etiketa. Budite svesni da se u prozvodima na kojima piše „sve prirodno“ još uvek mogu nalaziti štetne hemikalije, uključujući paraben, pa se zbog toga pobrinite da proverite etiketu na kojoj je popis sastojaka. Druga je alternativa za vas je ta da koristite vlastite proizvode za ličnu negu. U mnogim je to slučajevima lakše nego što mislite.

Kada je o dezodoransima reč, jedan od izbora je taj da ih sve zajedno preskočite. Običan sapun i voda su sasvim dovoljni. Za dodatnu zaštitu od neugodnih mirisa, pokušajte sa prstohvatom sode bikarbone pomešanog sa malo vode.

Nedavno je istraživanje takođe potvrdilo postojanje do sada nepoznate vrste materijala koji izaziva rak, a koji se može naći u hiljadama proizvoda široke potrošnje. Neki se od njih koriste kao dodaci i u hrani kao „hranjive tvari“. Ovi spojevi koji oponašaju estrogen su : metali.

Da, široki se spektar metala pokazao da deluje kao „metaloestrogeni“ sa potencijalom dodavanja dodatnog tereta estrogena ljudskim dojkama,čime se povećava rizik od raka dojke. Sledeći su metali identifikovani kao oni koji imaju sposobnost vezivanja uz stanične receptore estrogena i kao imitatori delovanja fizioloških estrogena: aluminijum, bakar, antimon, olovo, arsenit, živa, barijum, nikl, kadmijum, selenit, hrom, kobalt i vanadat. Iz tih razloga smatramo da je upotreba Zeolita kao detoksikatora koji uklanja štetne metale veoma preporučljiva.

Prema Green Med Info:

„..Izlaganje natrijum selenitu (i natrijum selenatu) je teško izbeći jer je on primarni izvor dodanog selena u masovnoj proizvodnji vitamina, hrane, pića itd. Isto vredi i za anorganske oblike hroma, bakra, nikla, i vanadijuma koje ćete pronaći na etiketama mnogih masovno proizvedenih multivitamina. Još jedan svakodnevni izvor izlaganja metaloestrogenima za milione potrošača su antiperspiranti bazirani na aluminijumu…“

Nedavno je istraživanje obavljeno u časopisu „Istraživanje raka“ pokazalo da žene čija ishrana sadrži visoke nivoe kadmijuma su pod većim rizikom dobijanja raka dojke. Kadmijum je teški metal za koji se već dugo vremena zna da je kancerogen, a kao što i sami možete videti na prethodnom popisu, on je takođe identifikovan kao metal koji koji se može vezivati uz estrogenske receptore, ubedljiva oponašajući ženski hormon estrogen. Istraživanje je pokazalo da će se među blizu 56 000 žena, kod onih s najvišim unosom kadmijuma postoji 21 % veća šansa da će se razviti rak dojke.

Kadmijum se veže uz useve iz đubriva, ili kada se kanalizacijski mulj polaže na obradivu zemlju. Krompir i žitarice su neki od primarnih izvora kadmijuma, ali on je takođe prisutan kao zagađivač vazduha od spaljivanja fosilnih goriva, pa se tako može i inhalirati.

„Istraživanje nudi nove dokaze u velikom delu ljudske populacije da hemikalije iz okruženja koje oponašaju učinke ženskog hormona estrogena, mogu pridoneti riziku od pojavljivanja određenih vrsta raka kod žena, uključujući rak dojke i endometrija…Nalaz dolazi samo tri meseca nakon što je Institut za medicinu (Institute of Medicine), prestižno telo nezavisnih biomedicinskih naučnika zaključio da je niz drugih sastojaka – većinom unutar mogućnosti kontrole od strane žena, kao što je pretilost i zamenski hormonalni lekovi – bio najvažniji izvor rizika od raka dojke.“

Izveštaji na koje se oni pozivaju je „Rak dojke i okolina: Pristup kursu života“ (Breast Cancer and the Environment: A Life Course Approach), koje je izdao Institut za medicinu (Institute of Medicine – IOM) koji govori o uticaju okoline na rak dojke.

Izveštaj je korak u pravom smeru jer rasaznaje potrebu da se dodatno istraži uloga toksina iz okoline u razvoju raka dojke. Ovo je važno jer  pojedinci mogu dati sve od sebe kako bi izbegli štetne hemikalije, ali ako zaista želimo ugušiti porast rakova svih vrsta, mi moramo ukloniti hemikalije iz potrošačkih proizvoda koje su  povezane s rakom, kao i iz drugih izvora izlaganja, a ne samo iz proizvodnje. Nadalje, u IOM izveštaju se takođe navodi jonizirajuće zračenje kao jedan od glavnih uzroka raka dojke, što naravno uključuje i mamografiju…

Mamografija je izlaganje ženskog tela zračenju koje može biti i do 1000 puta jače od uobičajenog rendgena grudnog koša, što povećava rizik od nastanka raka. Mamografija takođe čvrsto komprimira dojke (što je često i bolno), što bi moglo dovesti do širenja smrtonosnih stanica raka, ukoliko one postoje.

Nešto ranije ove godine, Nordic Cochrane Collaboration je obavio izveštaj u kojem stoji da mamografska trijaža može uzrokovati više štete nego koristi. Njihov informativni letak, „Trijaža raka dojke mamografijom „ (Screening for Breast Cancer with Mammography) je važno štivo za svaku ženu. Štaviše, provokativna je nova knjiga „Mamografska trijaža: Istina, laži i kontroverze“ (Mammography Screening: Truth, Lies and Controversy) koju je napisao Peter Gøtzsche, profesor za Klinička istraživanja i dizajn i analitički direktor nordijskog Cochrane centra i glavni lekar. Prva stavka ove knjige glasi:

„Najdelotvorniji način smanjenja rizika žena od pojave raka dojke jeste izbegavanje pohađanja trijaže.“

Dok ovo možda za neke zvuči veoma šokantno da bi bilo istinito, dostupni podaci u potpunosti podržavaju taj zaključak. Prema Cochrane Collaboration-u, za svaku od 2000 žena pozvanih na pregled tokom 10 godina, samo će JEDNA  od njih produžiti svoj život. U međuvremenu, 10 zdravih žena, kojima ne bi bio dijagnostifikovan rak da nije bilo trijaže mamografijom, bi će dijagnostifikovan rak dojke i bi će bespotrebno tretirane. Osim toga, više od 200 žena će doživeti značajan psihološki stres kroz nekoliko meseci zbog pogrešnih pozitivnih nalaza.

Postoji obilje prokletih informacija koje mogu, a s vremenom i bi će korištene na kongresnom saslušavanju o zataškavanju mamografe. Još je 1974. god. profesor Malcolm C. Pike s Južnokalifornijskog univerziteta medicinske škole upozorio Nacionalni institut za rak (NCI) da je veliki broj specijalista zaključilo da je „podvrgavanje mamografiji žena mlađih od 50 godina na rutinskoj osnovi blizu neetičkog ponašanja“. 1990-ih je dr. Samuel Epstein upozorio o opasnostima mamografe izjavljujući:

„ Predmenopauzne dojke su vrlo osetljive na zračenje, svako izlaganje jednom RAD-u povećava rizik od raka dojke za oko 1 %, uz kumulativno 10 % povećanja rizika za svaku dojku tokom decenije trijaže….Visoka osetljivost dojki, posebno kod mladih žena, za zračenjem induciranog raka je bilo poznato još 1970-ih. Ipak, ustanove su tada izvršile trijažu nad 300 000 žena uz radijacijske doze toliko visoke da se povećao rizik od raka dojke kod 20 % žena u dobi od 40 do 50 godina koje su godišnje obavljale mamografske preglede.“

Ipak, uprkos svim dokazima protiv rutinske uportrebe mamografije, ona je ostala preporuka broj jedan kao preporučena strategija „prevencije“ za sve žene stare od 40 godina. Alarmantno, postoje dokazi koji ukazuju da je FDA bila nemarna (blago rečeno) kod odobrenja određenog broja uređaja za otkrivanje raka dojki. Nedavno se saznalo da su zviždači unutar te agencije bili tajno promatrani već dve godine, a svi su radili u uredima odgovornim za pregled medicinskih uređaja, uključujući uređaje za trijažu raka. Posmatrani zaposlenici su upozorili Kongres da je agencija odobravala uređaje koji predstavljaju potencijalnu opasnost za pacijente.

 

Jeffrey Shuren, direktor FDA Centra za uređaje i radiološko zdravlje (Center for Devices and Radiological Health) je često pokušavao preduzeti mere protiv zaposlenih radnika, tvrdeći da su oni potkopali integritet i misiju FDA. Shuren je rukovodilac koji je zadužen za nadgledanje živine zubne plombe, na koje se lažno odnosilo kao na „srebrne plombe“. Shuren je obećao da će obaviti izveštaj o amalgamskim plombama  do kraja 2011. god., ali baš pred kraj radne godine, agencija je priznala da ga neće objaviti, barem ne u 2011. god, a verovatno ga uopšte i neće biti.

Američka Preventivna radna skupina revidirala je svoju preporuku o mamografiji u oktobru 2009. god. navodeći da  žene u svojim 40-ima više ne bi trebale vršiti rutinsku mamografiju za rano otkrivanje raka dojke. Umesto toga, oni preporučuju čekanje do dobi od 50 godina i provođenje mamografe svake druge umesto svake godine.

Postoji široki izbor strategija prevencija i lečenja za koje se čini da su sigurnije i delotvornije od uobičajenih strategija poput mamograma i „izreži-otruj-spali“ modela lečenja raka…

Mislite o tome, sami ste odgovorni za svoje zdravlje, ne dozvolite da Vas ne znanje ubije.

Za više informacija dođite u Savetovalište Vera u Život