Detoksikacija jedini način da pobedite bolest

Detoksikacija jedini način da pobedite bolest

Radeći godinama sa pacijentima, pričajući sa njima i skupljajući informacije, uvideo sam da su se mnogi u  potrazi za zdravljem bavili suplementacijom svoga tela tražeći eliksir. Ljudi su gutali sve i svja od lekova, minerala, vitamina, trava hrane itd. Nažalost veoma ali veoma malom broju je to pomoglo.

Smatram da je detoksikacija veoma bitna u borbi protiv kancera. Kada se razbolimo naša prva reakcija je suplementacija, trčimo u apoteku kupujemo čajeve, vitamine i ostale suplemente. A to je kao kada pokušavate da kroz zapušeno sito prosejete brašno, ide, ali sporo, treba mnogo vremena. To se isto događa sa suplementima u toksikovanom organizmu (čitaj zapušenom situ). Ovo je posebno važno za pacijente koji su na hemoterapiji jer oni izuzetno puno toksikuju organizam i tada nastaju nuspojave terapije koje se  moraju obavezno ukloniti ili barem smanjiti. Kako to uraditi pročitajte ovde…

Nuspojave hemioterapije

Pacijenti koji su u remisiji, a ne bave se detoksikacijom svoga tela imaju mnogo veće šanse da dođu do relapsa bolesti tj povratka raka. Shvatite da smo mi deo prirode a ona nam je jasno stavila do znanja da se mi suplementiramo iz sopstvenog okruženja a ne u apotekama, koje onako usput, postoje u našim životima tek 60 – 70ak godina. Ta suplementacija iz okruženja je minimalna,  što nam jasno ukazuje da za dobro zdravlje ne treba mnogo. Pa kako to radi priroda? Ako pogledate animlni svet kome i mi realno pripadamo, šta instiktivno rade kada se razbole, DETOKSIKUJU SE, potom se suplementiraju iz okruženja u kojem žive.

Detoksikacija jedini način da pobedite bolest

Verovali ili ne, to radi već milionima godina! Pa zašto ne bi i sad to radilo?  Normalno mnogo spoljnih ali i unutrašnjih faktora utiče na balansirani metabolički proces. U spoljne faktore treba uvrstiti teške metale, razne hemijske zagađivače, itd, nikako ne smemo zaboraviti i na unutrašnje zagađivače a to su mikrobi.Ono što sam primetio, a to je, da su svi koji su još uvek živi i zdravi uradili tri stvari svako na svoj način:

  1. Detoks misli
  2. Detoks tela
  3. I antimikrobnu terapiju

U ovom tekstu srž će biti detoksikacija teških metala koji su uzrok nastanka mnogih bolesti pa i raka.

LDN i Rak

Osamdesetih najveći zagađivaci su bili olovo i živa, devedesetih se povećava upotreba herbicida kao što je glifosat. Upotreba se povećala do nenormalnih količina tako da danas organski uzgajana hrana ima u sebi 80% pesticida. Devedesetih godina pojavio se problem sa etil-živom koja se ubacivala u vakcine. Kada je uočeno koliku štetu to pravi etil-živa je zamenjena aluminijumom. To je unazad 20 godina dovelo do povećanja hronicnih bolesti kao i autoimunih oboljenja. Nije samo aluminijum iz vakcina uticao na to vec i ostala upotreba aluminijuma u našem životu (dezodoransi, zagaden vazduh usled korišcenja aluminijskog aerosola iz aviona za kontolu klimatskih promena). Kada udišemo aluminijum naše telo nema barijeru da bi se odbranilo od toksikacije.

Skorašnja istraživanja izvedena u mnogim naučnim institutima širom sveta, pokazuju da kada je vršena biopsija masnog tkiva kod zdravih pacijenata utvrdila su da zdrav pacijent ima u svojim tkivima oko 20.000 razlicitih hemikalija, dok je taj broj kod bolesnih pacijenata preko 30.000. Sada imamo potpuno novu situaciju koju je naša civilizacija proizvela veštacki, a to je da su naša vezivna tkiva puna hemikalija. Do sada, naše telo je uspevalo na neverovatan način da se odbrani od otrova u našem telu. Ono što je činjenica, to je, da je hronična bolest nemogucnost našeg tela da se izbori sa toksičnom supom u našem telu. Svi mi znamo da kada nam je telo toksikovano imuni sistem gubi svoju sposobnost da se brine o našem zdravlju na pravi način.

U takvoj toksikovanoj sredini se razvijaju patogeni, jer oni ne opstaju u prirodnim sredina koje je napravila priroda nego u veštackim koje smo mi stvorili.

Borelia Burgdorferi

Jedan od tih patogena je i bakterija “Borrelia Burgdorferi” izazivač lajsmke bolesti i mnogih drugih stanja. Veliki broj eksperata o genima pokazali su da je genom Lajmske Bolesti veoma različit od genoma koji je indentifikovan kod čoveka iz Lednog doba od pre 5.300god. koji je bio zaleđen u Austrujskim Alpima a imao je Lajmsku bolest. Bakterija Borrelia je tada imala 27 gena. Sada su izolovane bakterije Borrelije koje sadrže više od 600 gena, a to ne postoji u prirodi, očigledno da je to genetski dizajnirana bakterija. Sa kojom namerom je to napravljeno, pokazaće istorija.

Ovaj tip Lajmske bolesti je veoma otporan i njena simptomatika drži pacijente vezane za krevet decenijama. Sada postoje naučni nalazi da bakterija Borrelia postoji u tri oblika, spiroheta, okrugla bakterija i nanobakterija. Kada je u obliku spirohete kada uzimate antibiotike ona menja formu, ostavlja ćelijski zid i ulazi u biofilm, ako natavite da je napadate ulazi u cistično stanje tj nanobakter i tada je skoro neuništiva. Naučnici koji su istraživali konstantne hemijske tragove na nebu i ono čime nas stalno prskaju, pronašli su održive lajmske ciste tj nanobakter. Odatle je moguće objašnjenje tolikog porasta broja obolelih i u regijama gde toga ranije nije bilo u tolikoj meri.

Hajde da sada popričamo o parazitima, o glivicama, kandida i slicno i njihovoj vezi sa teškim toksičnim metalima u našem telu.

U predavanjima i naučnim radovima dr. Dietrich-a Klinghardt-a može se čuti da kada se čistite od teških metala i toksina paraziti i parazitske infekcije mogu da počnu da izlaze na površinu naših tkiva. Zašto se to dešava?

U bološkoj literaturi ima puno objavljenih članaka gde piše da mnogi paraziti imaju sposobnost da izvuku toksične metale iz tela svog domaćina i da ih kondenzuju u svoj ćelijski zid. Mnogi od ovih parazita (kao npr, skaris, pantljičara i drugi valjkasti crvi, zatim metilj i drugi pljosnati crvi, ehinokous i dr.) imaju sposobnost da izvuku olovo, živu iz tela i to kondenzuju u svoje telo. To ima dva efekta na naše telo.

Prvi efekat je da ne umiremo zbog toksičnosti žive npr, ali drugi efekat je da moramo da živimo sa parazitom u našem telu. taj dogovor između nas i našeg parazita menja definiciju parazita i on sada postaje simbiozno biće koje nam sada treba da bi smo preživeli toksičnost u našem telu. Treba shvatiti da u ovom toksikovanom svetu u kojem mi sada živimo naši genetski enzimi za detoksikaciju nisu dovoljni za neprirodno okruženje koje smo stvorili. Zato naš detoks sistem i naši paraziti daju nam šansu da preživimo sve te otrove. Paraziti se ponašaju kao sudopere za uklanjanje toksina u telu svojih domaćina.

Ali zašto mi imamo parazite ako oni prirodno ne trebaju da budu tu? Pre svega jer smo toksični i naše telo više ne može da brine o našem mikrobiomu, pošto ima previše patogena u nama ili bolje rečeno previše toksina u našem telu. Priroda je tu veoma pametno pomogla našem telu, uklućuje sledeći odbrambeni zid da štiti naše telo a to je razmnožava parazite koji izvlače toksine iz tela. Isto važi i za gljivice, to se može videti u mnogim člancima, posebnooizdvajam članak dr Klinghardta iz 80tih godina, koji opisuje da kandida i druge gljivice imaju sposobnost da uskladište višestruke količine svoje telesne mase teškim metalima u svojim ćelijskim zidovima.

Kandida pošast našeg veka

Kandida se uvek pojavljuje tamo gde ima žive u našem telu o tome se u naučnim krugovima piše još od 60tih godina prošlog veka. Nažalost niko ne obraća pažnju na to, ako pacijent ima upornu kandidu treba samo da izvrši detoksikaciju žive iz tela i kandida će se sama povuci. Sa parazitima ima još jedan problem na primer Lajmska bolest i druge infekcije su imunosupresivne, to isto važi i za virus herpesa tip 6, Epštajn bar virus, zato ih zovu u svetu medicine “Minor Aids” (manja SIDA) zato što prouzukuju slične simptome kao SIDA samo slabije.

Jedna od stvari koje ove infekcije uzrokuju je sniženi prag za ostale mikrobe da udu u naš sistem tj obara nam imunitet, to dovodi do toga da se otvaraju vrata da budemo zaraženi i drugim mikrobnim noksama, koje inače ne bi ušle u naš organizam. Već preko 20 godina je primećeno da skoro nema pacijenata a da nemaju Epštajn bar virus, ili herpes tip6 ili druge tipove herpesa, citomegalo virus. Kod nas je problem što se time naši lekari ne bave a Laboratorije su se ograničile samo na komercijalni pristup. To generalno znači da svi mi imamo kompromitovan imuni sistem.

Zbir svih tih infekcija mikrobnim noksama plus toksikacija teškim metalima je imuno supresivno. Zato paraziti koji inače ne bi ušli u naš sistem se sada razmnožavaju u nama oni su sada simbiozni što znaši da nam u stvari pomažu da preživimo toksičnu supu u našem telu. Tako da nam na jedan način oni sada pomažu ali sa druge strane oni su toliko imunosupresivni da otvaraju vrata za druge i tada nastaje bolest. Veoma je važno znati da kada se koristi terapija za uklanjanje parazita paralelno mora da se vrši detoksikacija tela kako bi se izbacili mikotoksini ili da se paraziti izbace celi sa svojim mikotoksinima (metalima u opni). Tu je veoma važno vršiti detoksikaciju limfe, jetre, krvi.

Detoksikacija organizma

Postoje nekoliko načina kojima se može izvršiti detoksikacija organizma, Frekventna terapija limfe i jetre, hidro kolon terapija, hidžama, visoke doze intravenskog Vitamina C, DMPS protokol, jonski detoks za noge gde je odgovor tela na to da pacijenti dramatično povecaju izlučivanje metala kroz buprege i stolicu, jer se tada dešava spontano izlučivanje teških metala posebno kod veoma bolesnih pacijenata. to se može pojačati i nekim biljnim ekstraktima.

DMPS protokol detoksikacija teških metala

Kako god da pogltedate očigledno je da je klučno uraditi detoksikaciju tela prvo od teških metala, posle toga i mikrobnih noksi, i tada se otvara put ka stabilnom imunom sistemu i zdravlju. Teška da se suplementacijom može očistiti telo i stabilizovati imuni sistem. Priroda ne poznaje plus i minus, mi smo taj parametar uveli da bi smo se razumeli u komunikaciji. Tako da i plus može biti disbalans u našem telu koji remeti našimuni sistem, posebno kada unosimo preterane količine suplementa a da ne znamo da li nam on fali.

Miloš Savićević

Za više informacija pozovita nas na 0616353018