Doziranje THC

Uputstvo za doziranje THC

Doziranje THC, Ovo MIŠLJENJE je vodič za ljude kojima je ponestalo tradicionalnih medicinskih opcija za lečenje kancera i drugih ozbiljnih bolesti,  za one koji su čuli za koncentrovano kanabisovo ulje i njegova lekovita svojstva i koji žele da leče sebe i svoje voljene na bezbedan način.

Polje delovanja:

Doziranje THC. Proces lečenja može biti naporan kada ljudi postanu ozbiljno bolesni. Zato treba uzeti u obzir i prisustvo članova porodice ili prijatelja jer će oni biti sposobniji  da se skoncentrišu na zadatak i podnesu to bez dodatnog stresa i anksioznosti  koja dolazi sa time biti bolestan. (Link ka psihoonkologiji). Vaš izbor je samo Vaš, bez obzira koji brend, artikal ili materiju odaberete. Jednom kada započnete sa lečenjem, možda ćete se osvrnuti i reći „Ovo je bilo lako“ i proslediti svoje iskustvo da biste pomogli drugim ljudima.

Doziranje THC. Sa čime treba prvo da krenete:

– Koncentrovano konopljino ulje (aka Hash Oil/Honey Oil/RSO-Rick Simpsons Oil). Ostala ulja nisu prikladna za pravilno doziranje. Vi lično morate da znate koliko je efikasan i kvalitetan preparat konopljinog ulja koji koristite za lečenje.

– Oralni špricevi sa poklopcem za čuvanje – za lakšu aplikaciju leka (primeniti na prstu). Obeleženi su indikatorima  koji se koriste kao referentne tačke za pomoć  povećavanju veličine doze po potrebi.

– Potiskivač  tečnosti od nerđajućeg čelika koji je zaravnjen na oba kraja. Neophodan je za uklanjanje doze koja je veća od Vašeg prsta i ima još širu upotrebu u spavljanju koncentrovanog konopljinog ulja.

– Grejač za šolju kafe ili grejač za tanjire se može koristiti kada se dodaju razređivači poput semena organskog grožđa ili kokosovog ulja ili pri sjedinjavanju i mešanju drugih sojeva koncentrisanog konopljinog ulja gde je neophodno napraviti ujednačenu smesu. Za zagrevanje koncentrovanog ulja na Vašem prstu se preporučuje korišćenje fena za kosu sa slabim grejanjem  (kada je ulje hladno). Ispiranje usta vrlo hladnom vodom će ohladiti Vaše desni  pri  čemu će se koncentrovano ulje lakše prilepiti za Vaše desni. Obratite pažnju na to da ulje bude toplo jer tada brže izlazi.

– U spravljanju Vašeg ličnog konopljinog koncentrovanog ulja koristite samo najbezbedniji legalni rastvarač. Rastvarači/nosači koji se koriste u ishrani su prošli te mere ispitivanja i bezbedni su za konzumiranje (potražite na internetu  food grade alcohol/ethanol solvents). Ovaj sastojak možda jeste, a možda i nije legalan u Vašoj zemlji i ovakvi potezi su iskljucivo Vaša odluka. I, molimo Vas, imajte na umu da su rastvarači/nosači koji se koriste u ishrani, iako bezbedni za konzumiranje, jako zapaljivi. Upozorenje, treba paziti na bezbednost i koristiti zdrav razum.

– Iako postoje mnogi informativni video zapisi i članci na raspolaganju, većina ih je uređena i za lakše čitanje. Nažalost, neke od dodatih informacija su nejasne i zbunjujuće. Zbunjenost je razlog zašto je kanabis klasa 1 droga. Ako se ova mišljenja ispravno prate, put ka Vašem izlečenju će početi u bezbednom, ne-euforičnom okruženju u skladu sa Vašim stilom života. Za osobe koje su vezane za krevet ili slabe, ovaj tretman može poboljšati Važe zdravlje. U idealnom slučaju ćete biti puni energije i živeti normalno život tokom lečenja. U slučaju da je isuviše kasno za lečenje, kvalitet Vašeg života može biti poboljšan u vidu smanjenja bola na minimum tako da možete proći kroz bolest na human način, ne osećajući se umorno i sedirano.

– Jedan od najboljih saveta koji Vam se mogu pružiti je da mislite pozitivno. Nemojte se bojati nepoznatog. Preuzmite odgovornost, imajte strpljenja, ne nagađajte šta se dešava i dozvolite da koncentrovano konopljino ulje pokaže svoj efekat. Ako imate problem, sredite ga i nastavite sa lečenjem. Čitajte, čitajte i pročitajte ponovo.

Način doziranja:

 Uzmite količinu ulja u veličini ¼ zrna pirinča na svoj kažiprst. Razmažite ulje po kažiprstu jer ono poprima oblik kapi i prianja na prst (što mnogo olakšava primenu na desni). Potiskivač tečnosti je odličan alat za to. Postavite kažiprst izmedju desni i obraza tako da koncentrovano konopljino ulje bude okrenuto ka desnima.Zatim držite kažiprst prislonjen na desni bez pomeranja dokle god ne nastane prilepljivanje ulja za desni. Potom, nežnim kružnim pokretima utrljavati ulje dok ne osetite da je prionulo na desni. Ne nastavljati sa procedurom dok se ne dogodi priljubljivanje. Sklonite prst i pogledajte gde je lokalizovan preostali, nepriljubljeni deo preparata. Nanesite ga odmah pored prvog lepljivog mesta i ponovite postupak koristeći isti princip. Tanak sloj će ostati na Vašem prstu. Zagrejan fenom, može poslužiti za nanošenje na modrice, posekotine, opekotine, bubuljice. Sledeća ilustracija daje primer na koje sve delove na desnima  možete naneti ulje. Imajte na umu da je ovo samo primer i da na bilo kom području Vaših  desni donje vilice ulje se može koristiti. Ako koristite protezu za donju vilicu, sklonite je i pratite uputstvo pre nego što vratite protezu natrag.

 Zabeleška: Ukoliko koristite ulje preko dana i noću, ne mešajte mesta nanošenja. Preko dana nanosite na jednu stranu donje vilice a noćnu dozu na drugu stranu desni donje vilice. Neko više voli „podižuće„ dejstvo za dnevnu varijantu a za noćno korišćenje umirujuće ulje. Na primer:  Ako svoju noćnu dozu nanesete na mesto za dnevnu dozu, osetićete „podižuće“ dejstvo.

 Doziranje THC. Koncentrovano konopljino ulje je moćan, jak lek i kao takav treba biti poštovan. Uvek počnite sa primenom male količine a onda izgradite svoj put do količine neophodne za ubijanje karcinoma. ( ukupno 1 gram dnevno). Otprilike je potrebno 5 nedelja da bi se postigla doza od 1 grama ulja dnevno. Kako Vaše doziranje traži povećanje, treba biti oprezan i podeliti tu količinu na male delove sve dok se ne istroši. Česta primena tokom dana održava nivo leka konstantnim i eliminiše nastanak pikova. Nalaženje dodatnog vremena za korigovanje doziranja je pametan izbor za Vašu bezbednost. Ako želite da koristite preparat u preventivne svrhe ili u svrhu očuvanja zdravlja, koristite količinu veličine zrna pirinča dnevno.

Saveti za korišćenje konopljinog ulja:

 Da bi se ulje ugradilo u Vaš sistem, potrebno je vreme. Budite strpljivi jer je svaki čovek, njegov organizam i sastav, priča za sebe. Ova metoda „lepljenja“, ukoliko se izvodi pravilno, neće izazvati efekat „naduvanosti“. Mnogi pomisle da lek ne deluje, pa počinju sa primenom doze veće nego što bi trebalo, što dovodi do nastanka euforije u neočekivano vreme. Jednom kada započnete tretman koncentrovanim uljem, počećete da primećujete sitne promene. Ubrzo bi trebalo da se osećate zdravije.

Doziranje THC. Gledajte da počnete sa „lepljenjem“ na početku svog dana. Prvo doručkujte, operite zube, isperite usta a onda nanesite svoju prvu dozu. Uvek uzmite lek nakon jela i pratite isti postupak o higijeni i ispiranju usta pre doziranja. Ova predostrožnost će spreciti ulje da se zalepi na čestice hrane i dodje do Vašeg stomaka, što će najverovatnije izazvati neočekivanu euforiju.

 Kada izgradjujete svoj režim lečenja koncentrovanim konopljinim uljem, dozu povećavate u odnosu na to koliko puta uzimate preparat. Recimo da ste stigli do zrna pirinča i sada želite da povećate dozu do zrna i po. Vaš režim uzimanja terapije dok je količina bila veličine zrna pirinča bila je dva puta dnevno. Sada želite da to bude tri puta dnevno. Ako povećate količinu na dva zrna, broj nanošenja biće 4 puta dnevno itd. Jednom kada ste stigli do grama ulja dnevno, tu količinu ćete raspodeliti na 8 – 10 doza na dan. Ova metoda Vam omogućava da zadržite kontrolu i omogućava Vašem telu da se prilagodi bez pikova. Proces se još lakse sprovodi vremenom zbog iskustva.

 Obratite pažnju na znake koje Vam telo šalje. Ukoliko osetite mučninu, prosto prezalogajite nešto i popijte vodu. Taj osećaj bi trebalo brzo da nestane. Ukoliko se ne leči, može nastati anksioznost. Obrok i voda će vam pomoći da se osećate bolje. Ukoliko ste usporeni, možete dodati jako malu dozu da Vas podigne. Ove „booster“ doze ne menjaju režim korišćenja leka i ne bi ih trebalo često uzimati, ali treba uzeti u obzir slučajeve telesne iscrpljenosti ili period kada se osećate umornije nego inače. Zlatno pravilo je da prvo jedete i popijete vodu. Ako to ne uspe, primeniti „booster“ dozu.

 Tokom korišćenja koncentrovanog konopljinog ulja, morate unositi dovoljno tečnosti. Čak iako ne radite ništa, Vaš metabolizam je aktivan. Uvek kraj sebe imajte vodu. Dobar podsetnik je da  nakon svakog mokrenja odmah unesete vodu u organizam.

Doziranje THC. Dobro obratite pažnju kada koristite koncentrovano konopljino ulje u kombinaciji sa lekovima protiv pritiska, bolova i lekova za spavanje. Uvek budite hidrirani i budite na zdravom režimu ishrane.

NE POSTOJI ZAMENA ZA SIGURNOST I PAŽLJIVO PROČITAJTE UPUTSTVA.

ZABELEŠKA: Ova informacija je predviđena samo za primenu u naučne svrhe. Ne snosimo nikakvu odgovornost u slučaju neadekvatnog korišćenja informacije.