Hidžama čarobna moć detoksikacije

Hidžama čarobna moć detoksikacije

Saznaj više na našem video kanalu

Hidžama kao alternativni lek, fokusira se na detoksikaciju ili čišćenje tela od akumuliranih toksina a posebno jer deluje na stagnatnu limfu koja je najvažniji organ za odbranu od bolesti. Osnovna ideja detoksikacije je što povećanje toksina u telu stvara preduslov za pojavu mnogih bolesti posebno onkoloških. Eliminacijom toksina, telo ima veću šansu da se bori protiv bolesti. Ovde želimo da podvučemo toksikaciju koja se dešava kod onkoloških bolesnika koji su na hemioterapiji, pa se susreću sa nuspojavama iste koje su izazvane citostaticima.

Ozonizacija krvi

Različite bolesti vezane su za akumulaciju toksina u organizmu. Telo ima sopstveni sistem za detoksikaciju; toksini koji se oslobode u telu nazivaju se alergeni. Kada je sistem za detoksikaciju tela iz nekog razloga oslabljen, toksini koji su proizvedeni metaboličkim procesom počinju da se ugrađuju u različite organe i tkiva, što doprinosi pojavi različitih bolesti kao što su razne kožne bolesti (skoro sve kožne bolesti su odraz problema u telu), autoimune bolesti, kao i pojavi raka. Skoro sve bolesti ili poremećaji su povezani sa slomom sistema čišćenja tela.

Svaka ćelija u našem telu je deo tkiva ili organa, koji proizvodi energiju a proizvod tog metaboličkog procesa su otpadne materije koje treba eliminisati. Ako se ovi organi usled oslabljene funkcije detoksikacije tela toliko zatruju, telo neće funkcionisati ispravno. Organizam doživljava sve što nije hrana ili potrebni nutrijent kao toksin za telo. Evo nekih primera proizvoda koji u sebi sadrže ono što naše telo doživljava kao toksin za telo tj jetru: lekovi, hrana koja sadrži aditive, sredstva za konzerviranje, veziva, punila, alkohol, pušenje, ugljen-dioksid, ugljen-monoksid i boje za hranu itd. Pošto ovi štetni toksini uđu u naše telo oni na svom putu prolaze kroz jetru, jetra je hemijska fabrika našeg tela koja neutrališe i eliminiše različite vrste toksina. Jetra čini ove štetne elemente rastvorljivim, tako da se lako mogu izbaciti uriniranjem, znojenjem i disanjem.

Hidžama (isisavanje krvi) korist od detoksikacije za zdravlje

Veoma često telo pokazuje neke znakove da ste ga toksikovali. Ovi toksini mogu uticati na zdravlje celog tela. Nekada se osećate sporo i stresno. Vaše telo može doživeti kontinuirano bolove, dijareju, opstipaciju ili malaksalost.  Ovo je posebno izraženo kod onkoloških bolesnika koji su na HT usled nuspojava iste, dijareje, opstipacija, neuralgije itd.

DMPS protokol detoksikacija teških metala

U našem telu posebni organi su odgovorni za upravljanje ćelijskim otpadom. Ovi organi igraju glavnu ulogu u procesu detoksikacije i pomažu da održimo zdravlje.

  1. Jetra je organ koji reciklira toksične i neželjene hemikalije u telu. Razgrađuje ih i šalje u organe koji će ih izbaciti iz tela.
  2. Limfa i limfne žlezde takođe igraju važnu ulogu u eliminaciji toksina posebno onih koji nastaju kao proizvod metaboličkog procesa kao i mikotoksine koji ostaju iza mikroorganizama koji su u našem telu posebno kod infekcija izazvanih istima. Mreža cevčica kojom putuje limfa dovodi toksine iz tela i do konačnih eliminacionih organa. Na sve to, timus, krajnici i slezina su glavne limfne žlezde koje pomažu u detoksikaciji tela.
  3. Bubrezi regulišu cirkulaciju vode u telu. Oni su ti koji održavaju alkalnost naše krvi izbacivanjem kiselog otpada koji je nastao u metaboličkom procesu. Kako bi pomogli svojim bubrezima da dobro funkcionišu pijte dosta vode posebno ako možete alkalne vode.
  4. Pluća su organ koji provetrava krv. Ona dozvoljavaju kiseoniku da ide direktno u krvotok. Takođe su odgovorna za uklanjanje otpadnih gasova CO2 koji se nalaze u svakoj ćeliji tela. Kiseonik tj oksigenizacija je ključna u borbi protiv karcinoma jer tumorske ćelije kao aneorobne ćelije ne vole kiseonik.
  5. Debelo crevo je organ koji je odgovoran za upravljanjem čvrstog otpada u našem telu. Lekari su tokom hidrokolon terapije nailazili na pacijente koji su u sebi imali preko 15kg otpada zalepljenog za zidove debelog creva. Ne treba reći koliko ti toksini ugrožavaju imuni sistem. Zato je ključno održavati debelo tj vršiti detoksikaciju creva a samim tim i celog tela hidrokolon terapijom.

Hidžama  i detoksikacija tela

Hidžama (isisavanje krvi a najviše stagnatne limfe) je jedan od najefikasnijih načina za detoksikaciju tela. Posebno krvi u našem telu. Uprkos činjenici da predhodno pomenuti organi pokušavaju da detoksikuju telo, postoji ogromna količina toksina i metaboličkog otpada koji ostaje u telu, a većina ih je u krvi ispod kože tu je Hidžama pokazala dobre rezultate. Za sve one koji imaju onkološki problem a posebno za one koji su u remisiji  ili su upravo prošli kroz hemioterapiju savetujemo da se bave detoksikacijom organizma a to podrazumeva čišćenje krvi hidžamom, čišćenje debelog creva hidrokolon terapijom, oksigenizaciju tela, frekventno čišćenje organizma, fito terapija i sl.

Kod nas to sprovodi Poliklinika Naturalia u svojim tretmanima detoksikacije organizma

Za više informacija kako detoksifikovati svoje telo i tako pomoći sebi obratite nam se 0616353018

Miloš Savićević