Imunitet kako pobediti bolest

Imunitet, ako je naučna činjenica (a jeste) da se svi rađamo sa tumorskom ćelijom i da je svako na ovom svetu ima u sebi, zašto su neki oboleli a neki nisu, šta je to štiti one zdrave? Samo njihov IMUNITET!!

Pogledajte ovaj naučni video kako imunitet uništava tumorske ćelije

Mi, vremenom i načinom života urušimo imunitet do nivoa kada on nije u stanju da nas drži zdravim i tada nastaje bolest čitaj Rak. A popraviti imunitete nije otići kod lekara ili u apoteku kupiti lek popiti ga i eto imuniteta. Mnogi pomisle da je dovoljno ako su nabavili Imunofan ili LDN  da su time rešili problem imuniteta za koje mi smatramo da su trenutno najbolja suportivna i imunoterapija koja može kod nas da se primeni. Mnogi pokušavaju sa raznim suplementima da podignu imunitet ali veoma često nemaju rezultate. Imunitet je veoma kompleksno stanje našeg organizma i treba mnogo vremena i truda da se on povrati u stabilno stanje.

Kao prvo što treba da znate, da su  naše misli i naša energija ključni za naš imunitet. Dovoljno je da vam spomenem placebo efekat za koji su mnogi od vas čuli. Pročitajte knjigu „Um iznad Medicine „ Lise Rankin, posle te knjige mnogima će biti jasnije zašto su naše misli ključne u podizanju imuniteta.

Mnogi imaju stav da je suplementacija rešenje za podizanje imuniteta, ali da li je baš tako!? Ako pogledate u nažem životnom okruženju (grad) ima više apoteka nego prodavnica hrane, suplemenata u izobilju a mi sve bolesniji!! Nas priroda nije napravila za biznis zvani farmacija, to postoji 60 – 70 godina u našim životima, lepo ali ne radi. Mi kada se razbolimo, neka je u pitanju prehlada trčimo u apoteku i kupujemo neki supplement, a da pri tome ne znamo da li nam on uopšte fali, al neka valja se. Nas je priroda napravila da sve što je potrebno našem telu na fiziološkom nivou se nalazi u našem prirodnom okruženju, a to je malo i sezonsko je (nema ga uvek). Često kada odete do lekara on vam prepiše neku sumplemntaciju, ako mu postavite pitanje doktore kako vi znate da meni baš zo fali, on će vam reći da je to iskustveno jer je pomoglo Peri, Miki, Žiki itd. Ali kada vi njemu kažete da niste ti već spomenuti I da vam to do sada nije pomoglo lekar nema odgovor. To je priča o raziličitosti.

Od prijatelja do neprijatelja, mikrobi u našem telu

Ono što je svima bez obzira ko su, kog pola i godina pomoglo je detoksikacija. Uostalom kroz ljudsku istoriju narodna medicina je uvek koristila na ovaj ili onaj način detoksikaciju u borbi protiv bolesti tj za jak imunitet. Šta sve animalno radi kada se razboli? Prvo se detoksikuje pa se suplementira sa onim što mu je priroda ponudila. Uzrok bolesti a i starenja organizma jesu toksini (teški metali, mikotoksini, pesticidi, hemija itd) tada suplementi ne mogu da stignu do naših ćelija i odrade svoju funkciju. Slikovito rečeno, to je kao kada pokušavate da prosejete brašno kroz zapušeno sito, možete tonu da stavite proći neće, čim ga otpušite i jedna kašika prolazi. Radeći u savetovalištu, posle ovoliko godina rada i nekoliko hiljada pacijenata, uočili smo da su najbolje prolazili oni pacijenti koji su akcenat stavili na detoksikaciju organizma.

Lajmska bolest

Sad stižemo do pitanja a koji su to toksini koji nas ugrožavaju toliko?! Naše telo je biološki napravljeno da živi u prirodnoj sredini kakva je postojala kada smo mi došli na ovu planetu kao vrsta. Što sada nije više slučaj. Industrializacijom mi smo promenili svoje prirodno okruženje, pa sada živimo okruženi mnogim neprirodnim materijama (plastika, herbicidi, kućna hemija, teški metali idr). Naše telo nije stiglo da mutira za tako kratko vreme i nauči kako da izbacuje štetne materije i tako čisti naš životni milje. Ta intoksikacija dovodi do pada imuniteta a samim tim do pojave mnogih bolesnih stanja kao što je rak ili druge idiopatske bolesti (bolesti za koje medicina ne zna uzrok) .

Smatra se da su mikrobi uzročnici velikog broja oboljenja kod ljudi. Sve više u svetu medicine smatra da su oni mogući izazivači kancera i drugih oboljenja, tj da njihovi mikotoksini mogu da izazovu promene u ćelijskom DNK i da tako nastaju razne bolesti.

Imunitet
Imunitet

Ishrana takođe utiče na kvalitet našeg imunog sistema, svakim danom je sve više pisanih tekstova, teorija o ishrani kao leku, pitanje je da li to baš tako. Godinama radeći sa hiljadama pacijenata u Savetovalištu Vera u život, sreo sam se sa mnogo tipova ishrane kod ljudi: vegetarijancima, veganima, makrobiotičarima, frutomanima, presnojedima, ribojedima, mesojedima, svaštojedima itd. Ono što mogu sa sigurnošću da vam kažem to je, da nikog nije spasao prehrambeni ekstremizam, čak su neki primetili da su se razboleli kako su promenili način ishrane. Nas priroda nije napravila za prehrambeni ekstremizam, a svaki ekstremizam vodi ka disbalansu našeg imuniteta. Kao svaštojedi (jer nam je takva koncepcija digestivnog trakta) mi prirodno jedemo sve kada je ono sezonsko, jer naše telo ne luči jednako enzime na proleće, leto, jesen i zimu.

PH vrednost i naše zablude

Imunitet je jedino što imamo u borbi za naše zdravlje. U njega treba sve vreme svog života ulagati i tako ga čuvati. Tri stvari najviše obaraju imunitet: stres, toksini i mikrobi.

U današnje vreme živimo tako da se stres podrazumeva, mi smo jedina animalna vrsta koja ima u svom životu: sekundu, minute, sat, dan, godinu itd. Životinje u prirodi samo interesuje da li je svanulo sunce, da imaju šta da jedu i da nema predatora, njima je irelevantno koji je datum. Vreme jeste stres, da li sam platio na vreme, da li sam stigao na vreme itd itd. Zapamtite postoje dva dana u godini kada nikada ništa ne možete da uradite, to su juče i sutra. Šta vam onda ostaje? Samo danas, koje skoro svima nama procuri kroz prste kao pesak iz peščanog sata i nikada više ne vraća, tako mnogima ode život a da ga nisu ni doživeli jer su bili zaglavljeni u juče ili sutra.

Naš život je prepun problema (ne postoji osoba koja nema probleme) ali ako sednete i porazmislite o svim svojim problemima onako fer i pošteno  videćete da su se svi oni u vašem životu rešili pozitivno ili negativno, nervirali se vi ili ne, zaključak o vašem odnosu sa problemima donesite sami.

Na fiziološkom nivou toksini iz našeg okruženja i mikrotalasni smog najviše obaraju imunitet. Jedini način da sačuvamo zdravlje i imunitet je detoksikacija. U svetu se sve više u borbi protiv mnogih bolesnih stanja kao što su Parkinson, Alchajmer, Autizam, Hashimoto, Kandida i dr primenjuje DMPS protokol detoksikaacija teških metala. Medicina se ne bavi našom limfom koja 35% naše životne tekućine, tom našom zaboravljenom rekom zdravlja. Uostalom tu se nalazi gro našeg imuniteta (T limfociti i dr). Zato je važno nju detoksikovati jer tu je gro otpada što metaboličkog što iz okruženja. Živimo u promenjenom ambijentu što se tiče kiseonika, u gradovima je sve manje kiseonika a on je ključan za naš zdrav metabolizam pa stoga se sve više primenjuje oksigenizacija kako bi se očuvao imunitet.

Teški metali i infekcije

Kroz ostale tekstove saznajte više o tome kako pobediti rak, Obavezno pročitajte i o imunomodulatorima: Imunofanu i LDN-u koji su mnogim onkološkim bolesnicima izuzetno puno pomogli. Da bi ste lakše našli temu koja vas interesuje u polju za pretragu ukucajte pojam koji tražite

Mnogo toga možete saznati na našem Youtube kanalu.

U borbi za svoj imunitet potražite klinike koje se bave imunitetom i detoksikacijom kao što je Poliklinika Naturalia i druge.

Za više imformacija obratite nam se na 061 6353018

Miloš Savićević