Limfa zaboravljena reka zdravlja

Posečan ljudski organizam se sastoji od 75% vode, od toga samo 5% odlazi na krv dok 35% čini limfa i 35% ćelijska voda. Klasična medicina se najviše bavi sa krvi i nju analizira kada traži rešenje za bolest, pri tome zaboravlja na najvažniju tekućinu u našem telu u kojoj leži i bolest i lek a to je limfa.

Baš kao što potoci jure niz padine planine da očiste predeo, tako i naše telo ima svoje unutrašnje potoke i vodene puteve koji su sastavljeni od limfe koji su „reka zdravlja“ u našem telu, koji čiste telo prenošenjem akumuliranog otpada  kao i raznih mikroba.  Ovaj snažan akvadukt za čišćenje je zapravo dvostruko veći od krvnog jer ima dvostruko više limfnih sudova od krvnih sudova.

Saznaj više na našem video kanalu

Limfa i limfni sistem je prva linija odbrane od bolesti. Kao unutrašnji sistem za čišćenje vodenog puta našeg tela, ona igra neophodnu ulogu u imunitetu i u imunskom nadzoru tela posebno kod raka. Kada imunološki nadzor pogreši u svom radu, rak se širi (metastazira), a kod inflamatornih bolesti kao što su fibromialgija, lupus, artritis, bolest napreduje. Kada dođe i do malog disbalansa u toj reci zdravlja, telo je manje sposobno da se odupre virusnim infekcijama i postaje sklono ka začaranom ciklusu neprekidnih upala koje kasnije dovodi do širokog spektra degenerativnih bolesti.

Limfni sistem je od strane medicine najzaboravljeniji i zapostavljeni sistem celog tela. Sastoji se od mreže tankih cevi koje se granaju, poput krvnih sudova. Ovi limfatski kapilari nose limfnu tečnost u tkiva u celom telu. Limfna tečnost je puna ćelija odgovornih za borbu protiv infekcije zvanih limfociti koji potiču iz organa zvanih limfni čvorovi, koji se nalaze pod rukama, preponama, vratu, grudima i stomaku. Limfni organi uključuju: slezinu, timusnu žlezdu, krajnike i koštanu srž. Limfno tkivo se takođe nalazi u drugim delovima tela, uključujući želudac, creva i kožu. Ona je ključni deo našeg imunog sistema.

Limfni sistem je dizajniran da funkcioniše kao akvadukt za čišćenje, ispirajući svaku ćeliju i odvodeći proizvode raspadanja ćelija i svih ostalih metaboličkih procesa kroz cirkulatorni sistem. Ako je protok limfne tečnosti usporen zbog nedostatka vežbanja, preopterećenih organa za detoksikaciju (kao što su bubrezi i jetra) ili prekomerne izloženosti toksinima i ona će vremenom postati toksikovana. U početku, ovu toksičnost prepoznajete kao otečene limfne čvorove u predelu vrata, posebno kada je prehlada ili grip u pitanju. Ali, onda napreduje loše stanje izazivajući hemijsku osjetljivost, depresiju, umor, glavobolju i često osećaj težine u abdomenu. Stagnantna limfa ometa sposobnost tela da očisti viruse, bakterije, mutagene ćelije, metaboličke toksine i rak, i to kritično sprečava samo-popravka isceljiteljskog mehanizma u telu. Iz tog razloga su antimikrobne terapije veoma dobre kako bi se smanjili mikotoksini koji ostaju iza mikroba a koji mogu da izazovu još veće probleme u zdravstvenom smislu čak i da izazovu pojavu raka.

Limfni sistem je takođe “informacijski autoput” tela koji sadrži limfne čvorove koji proizvode ćelije za borbu protiv infekcije kako bi zaštitile telo od infekcija. Interaktivno je sa kardiovaskularnim sistemom i nervnim sistemom kako bi se održalo zdravlje.

Kada reka zdravlja zablokira stagnacijom ili zagušenjem, u tim stagnirajučim rezervoarima slobodne tečnosti dolazi do ozbiljnog dizbalansa koj izaziva: akne, kožni svrab, ciste, tumore, fibrocistične grudi, masne tumore, a u ozbiljnim slučajevima lošeg rada limfnog sistema proširene vene i celulit.

Kao pritoke koje se spuštaju u potok koji hrani reku, limfni kapilari se pridružuju drugima i prelaze u veća krila koja se zovu predkupljači i kolektori. Ove posude imaju glatke mišićne zidove poput krvnih sudova i jednosmernih ventila koji sprečavaju povratni tok limfe. Telo ima oko 600 ovih u obliku zupčanika nazvani limfnih čvorova, koji imaju fibrozne spoljašnje kapsule i internu kolekciju imunološki aktivnih ćelija. Ti čvorovi filtriraju i uništavaju nepoželjne supstance kao što su bakterije i toksini koji mogu biti prisutni u limfi. Otoci koji se javljaju nakon što izvrnete zglob ili ga povredite, nastaju jer limfni sistem prenosi tečnost u ova područja kako bi ih zaštitili.

Kao i svakom delu našeg tela tako i limfa traži pažnju i održavanje! Ako imate preveliku težinu oko stomaka, imate abnormalnosti kože, alergije, poremećaj u digestivnom traktu ili imate hronični zamor, probleme sa anksioznošću ili nervnim sistemom, vaš limfni sistem je već umereno oslabljen. Ako je dijagnostikovana fibromialgija, rak, multipla skleroza, Parkinsonova ili Alzheimerova bolest, lupus, artritis, astma ili imate celulit ili varikozne vene, vaš limfni sistem je hronično oslobljen a da pri tome klasična medicina nema leka za to.

Stoga je veoma važno baviti se detoksikacijom limfe što podrazumeva mnogo raznih stvari kao što je pravilna ishrana sa što manje aditiva (čitaj toksina), fizička aktivnost, više vremena u prirodi, frekventna terapija čišćenja limfe, hidžama, antiparazitski programi idr.

Za više informacija kontaktirajte nas
0616353018
office@verauzivot.com