Zeolit antikancerogeni efekat

Zeolit antikancerogeni efekat

Mehanizme antikancerogenog i antimetastatskog delovanja zeolita istraživali su naučnici  hrvatskog  Instituta  R. Bošković, pod vodstvom prof Kresimira Pavelića. Njihova su istraživanja bila podsticaj američkim, japanskim,  austrijskim  i  drugim svetskim naučnicima. Posebno se ističe doprinos američkog naučnika Dr. Harvey Kaufmana, koji je patentirao tečni zeolit, koji se u SAD koristi kao ađuvansna (pomoćna) terapija kod brojnih hroničnih i teških oboljenja.

Prof. Pavelić i saradnici su objavili da aktivirani zeolit pokazuje neočekivano pozitvan efekat kod raka, infekcijskih i autoimunoloških bolesti. Lekari su takođe primetili pozitivne efekte kod dijabetesa, Kronove bolesti, psorijaze i nekih autoimunih bolesti. Mehanizam delovanja se sastoji od jačanja imunološke reakcije, a uočeno je da su tumori poput melanoma, adenokarcinoma ili glioblastoma podložniji delovanju aktiviranog zeolita.

Zeolit ima retku sposobnost da u svojoj mikroporoznoj strukturi sačuva enorman broj pozitivno naelektrisanih jona, koji su uzročnici  karcinoma.  Osim što time zeolit direktno neutrališe njihov kancerogeni efekat, odvija se dalji proces antikancero- gene aktivnosti. Zbog privlaćenja pozitivnih supstanci  koje okružuju  kancerogeni molekul, zeolit postupno razvija pozitivno naelektrisanje  i konačno  postaje u celini pozitivno naelektrisan. Tada on bude privučen prema membrani kancerogene ćelije, koja je naelektrisana negativno. Pritom se aktiviraju određeni ćelijski geni, npr. gen p21, koji kontroliše progresiju ciklusa ćelijske deobe (apoptoze), i važan je u funkcionisanju supresije tumora. Aktiviranje tog ćelijskog gena zaustavlja rast tumora direktnom supresijom signala rasta, što kao posledicu ima delovanje na karcinom, od usporavanja i zaustavljanja rasta do delimične i totalne remisije.

U ovom naučnom radu sa Institutom R Bošković učestvovao je i naš prof. Bogdan Bošković. Njegov naučni rad možete ovde da pročitate.

Zeolit takođe uspostavlja  normalni  pH nivo u malignim ćelijama. Tumorske ćelije bujaju u kiselom okruženju, uspesno bežeći detekciji imunog sistema. Zeolit uspostavlja pH vrednost od 7.4, pa kad se maligne ćelije nađu u tako povećanom  alkalnom okruženju, nemaju mogućnosti da se dupliraju i nakon 6 nedelja počinju postepeno da odumiru.

Istražujući imunostimulativno delovanje zeolita, naučnici su dokazali da se on ponaša poput superantigena, pa se može govoriti o supervakcini kao vrsti imunostimulativnog delovanja, što ima poseban značaj u ađuvantnom lečenju autoimunih, infekcijskih i malignih bolesti. Superantigeni se predstavljaju  kao grupa bakterija  i viralnih toksina, koji mogu izazvati smrt ćelije u populacijama T limfocita. Superantigeni mogu poboljšati ili umanjiti imunološke reakcije na veliki broj antigena, prisutnih pri većini oboljenja, posebno kod autoimunih bolesti. Ova svojstva aktiviranog  zeolita potvrđena su kod hematoloških oboljenja, pre svega kod leukemije.

Na pitanje da li je zeolit siguran i da li je to zaista supstanca koja pomaže u spasavanju života i prevenciji karcinoma i drugih degenerativnih bolesti, pored brojnih toksikoloških i drugih naučnih dokaza, odgovor je ponudio i američki istraživač i nutricionist Mike Adams, koji je 2005. godine objavio izvode iz studije prof Ricka Dietscha o rezultatima primene zeolita u prirodnoj antikancerogenoj terapiji, navodeći da dobijeni rezultati nadmašuju rezultate mnogih poznatih terapijskih procedura.

On navodi da je zeolit supstanca koja u konkretnim istraživanjima koreliše sa remisijom karcinoma, tj. potpunim nestajanjem simptoma.  Premda  se radi o preliminarnom istraživanju,  rezultati su bili toliko dobri, da od tada izazivaju neprekidnu pažnju američkih i svetskih naučnih krugova i široke javnosti.

U skladu s ovim istraživanjem, zeolit dokazuje aktivnost u smanjenju rizika pojave raka. Dobijeni rezultati amerčke pilot studije su pokazali da je u 78% slučajeva nastupila totalna remisija simptoma, i to kod karcinoma različitih tipova. Studija nosi naziv o11 strategija kako pobediti karcinom i rađena je u vezi s istraživanjima LifeLink Pharmaceuticals u USA državi Ohajo. Osim zeolita kao osnovnog i prvog u borbi protiv karcinoma, u ovom su se istraživanju paralelno koristili i drugi prirodni proizvodi: alge, tečni kiseonik i drugi.

Osim istraživanja na Institutu “R. Bošković  i drugim naučnim ustanovama u Hrvatskoj, izvršena su brojna klinička istraživanja, posebno na austrijskim klinikama Humanomed II u Villachu i u austrijskoj Pokrajinskoj bolnici u Leobenu. Ovim istraživanjima obuhvaćeni su brojni karcinomi: karcinom cerviksa uterusa, karcinom dojke, tumor MiaPaCa2, karcinom pankreasa, HeLa, karcinom cerviksa grlića materice, i Hep2 karcinom laringsa čoveka, melanom B16, limfomi, benignih tumora i raka prostate, raka jetre, Kronove bolesti, raka tankog creva, debelog creva, pluća, bronhija, bešike, hepatocelularni karcinom, glioblastom, karcinomi glave i vrata, leukemije i drugi. Primenom aktiviranog zeolita došlo je do poboljšanja ukupnog zdravstvenog stanja, produženje očekivanog životnog veka, smanjenje velićine tumora, a u pojedinim slučajevima i njegovo potpuno nestajanje.

Lokalna primena zeolita na rak koze smanjuje formiranje i rast tumora. In vitro kulture pokazuju da zeolit poseduje protein kinase B(c-Akt), da podstiče razvijanje p2j WEF1/CIP1  i p37KIP1  tumor supresorskih proteina, te zaustavlja razvoj ćelija raka na više ćelijskih linija.

Primena  zeolita kod obolelih  od malignih bolesti u relativno kratkom roku izaziva poboljšanje opšteg stanja i povećanje telesne težine, a u odnosu  na dijagnozu dolazi do ublažavanja simptoma bolesti i unapređenja kvaliteta života, te delimične ili potpune remisije bolesti, što zavisi od niza faktora: od psihofizičkog stanja obolelih, uslova života, tipa tumora, faze bolesti, trajanja terapije.  Iskustvo je pokazalo da i nakon potpune remisije treba nastaviti preventivnu terapiju radi održavanja imuniteta i prevencije recidiva.

Morate znati sledeće kod Zeolita:

  • Njegovo saće je veoma malo 4-6 angstrema i kao takvo može da usisa samo pozitivne jone teških metala, oksidanse i neke viruse.
  • Ne može da usisa molekule (jer su preveliki) tako da neće izbaciti iz tela lekove. Zabluda koja je mnoge sprečila da koriste zeolit.
  • Ne postoji dobar i loš Zeolit, to je samo marketinški trik. Jedina razlika može biti u finoći meljave istog. Poželjno je da ima što je moguće više čestica manjih od 5 mikrona, jer te čestice mogu da prođu crevnu barijeru i uđu u krvotok i tako stignu do bubrega i jetre. Na našem tržištu postoji jedan takav proizvodkoji rado preporučujemo ZEOMEDIC pakovanje od 200gr.
  • Važna napomena za pacijente na Hemioterapiji, Zeolit se ne koristi dva dana pre, za vreme i dva dana posle HT kako se ne bi smanjili efekti iste.

Za više informacija kontaktirajte nas
0616353018
office@verauzivot.com