Zeolit hemioterapija i radioterapija

Zeolit hemioterapija i radioterapija

Zeolit ublažava i otklanja negativne efekte nakon sprovedene hemio i radioterapije, zbog kojih se ponekad ove terapije moraju prekinuti na određeno vreme, ili čak trajno. Zeolit omogućava lakše podnošenje hemoterapije i radioterapije, odnosno njihov nastavak, omogućava takođe da se bitno popravlja opšte stanje pacijenata i ubrzava njihov oporavak nakon sprovedenih hemoterapija i radioterapija.

Preporučuje se uzimanje zeolita uz hemoterapiju ili zračenje, jer značajno doprinosi smanjenju tegoba koje uzrokuju ove terapije i obolelima omogućava brzi oporavak.

Klinička istraživanja su pokazala da zeolit smanjuje potrebu za analgeticima i narkoticima i doprinosi smanjenju i eliminisanju tečnosti iz trbušne duplje (ascites). Normalizuju se neki hematološki i biohemijski pokazatelji: SE, E, L, Tr, gGT, AST, ALT, pri čemu je posebno značajno uravnoteženje nivoa sedimentacije, povećanje nivoa gvožđa u krvi i povećanje broja krvnih ćelija. Posebno brzo se normalizuje LDH, a povećava se difuzijski kapacitet pluća, te kontraktilnost srčanog mišića. Generalno se unapredjuje zdravlje pacijenata, čime se stvaraju uslovi za primenu, odnosno nastavak primene hemoterapije.

Zeolit ublažava negativne efekte hemoterapije i radioterapije, npr. povraćanje, mučninu, gubljenje apetita, gubitak težine itd. Nestaju gljivice u ustima i jednjaku, koje su česta pojava kod hemoterapije i otežavaju oporavak. Vidno se poboljšava opšte stanje obolelih, dobijaju na težini i u većini slučajeva imaju potrebu za jelom. Kod većine nestaje depresija, nesanica, budi se volja za životom. Pacijentima koji primaju hemoterapiju ili radiološku terapiju zeolit omogućava brze popravljanje opšteg stanja.

Takodje doprinosi eliminaciji gljivičnih oboljenja kože, sluzokoće ili unutrašnjih organa koja mogu nastati i kao posledica antibiotske terapije ili pada imuniteta u toku zračne ili hemioterapije, ili nekog drugog pratećeg obolenja.

UPOTREBA PREPARATA:

Preporučuje se uzimanje zeolita kao ađuvans i roborans uz hemoterapiju i radioterapiju, jer sprovodi adekvatnu detoksikaciju organizma, ublažava i otklanja negativne efekte hemoterapije i radioterapije, te omogućava znatno brži oporavak. Pročitajte naučni rad Prof dr Bogdana Boškovića vezano za ovu temu

Preporučene dnevne doze iznose minimum 12-14 grama (4-8 kafenih kašičica) dnevno. Terapija se rasporedjuje u 4 do 8 dnevnih obroka. U kliničkim uslovima pacijentima se zeolit daje u 8 dnevnih obroka, svaka 2 sata. Ako takav način uzimanja nije pogodan, dnevne doze se mogu rasporediti u 4 ili 6 dnevnih obroka. Razmutiti jednu kafenu kašičicu u 1 dl vode i popiti pola sata pre obroka.

Ako hemoterapija sadrži teške metale (platinu ili litijum), onda se zeolit ne uzima dva dana pre, na dan primanja hemoterapije i dva dana nakon hemoterapije. Nakon toga se nastavlja s pojačanim dozama.

Zahvaljujući dobrom delovanju zeolita mnogi bolesnici, koji inače teško podnose ili uopšte ne podnose hemoterapiju i radioterapiju, uspevaju da završe ceo isplanirani onkološki program terapija.

PREVENCIJA KARCINOMA

http://zeo-medic.com/wp-content/uploads/2015/06/logo.png
Zeolit hemioterapija i radioterapija

Prevencija karcinoma je jedan od najvećih izazova s kojim se suočavala medicina u XX veku. Porastom zagadjenja okoline i kontaminiranjem hrane i vode, verovatnoća oboljevanja od karcinoma je dramatično porasla. Teški metali, kao i herbicidi, pesticidi, mikotoksini i drugi, imaju sposobnost da budu uzročnici karcinoma. Najrašireniji kancerogen je nitrozamin, a veliku opasnost predstavljaju lekovi, aditivi i brojne druge toksične supstance koje unosimo u organizam sa hranom, vodom, vazduhom…

Zbog svoje sposobnosti da vezuje ogroman broj pozitivno naelektrisanih toksina i tako indirektno neutrališe njihov efekt, koji podstiče pojavu karcinoma, zeolit zauzima istaknuto mesto u borbi s teškim malignim i drugim hroničnim oboljenjima.

Naučno je dokazano da zeolit vezuje i neutrališe nitrozamine u probavnom traktu. Ovo je od velikog značaja, s obzirom na opasnost od nitrozamina koji su pronadjeni u preradjenim namirnicama, u dimu cigareta, pivu. Nitrozamini su moćni i opasni uzročnici karcinoma i odgovorni su za dramatični porast rizika pojave raka. Inhaliraju se ili ulaze u telo putem hrane, pića i naše kože. Konzumiraju se gotovo svakodnevno u mesnim preradjevinama: slanini, kobasicama, salami, u mesnim sendvičima, picama, konzerviranim supama i drugim fabričkim prehrambenim proizvodima. Porast stope karcinoma pankreasa u svetu iznosi 68%, karcinom debelog creva beleži sličan rast. Leukemija i karcinom mozga takodje snažno korelišu s konzumiranjem mesnih preradjevina. Odnedavno je poznato da su nitrozamini uzročni faktor i dijabetesa tipa II.

Iako su nitrozamini vrlo kancerogeni, da bi postali sposobni za delovanje na DNK i uzrokovanje mutacije, odnosno karcinoma, nitrozamini najpre zahtevaju metabolitičku aktivaciju. Zeolit, kao selektivni apsorbens, može odstraniti nitrozamine iz organizma. Zeolit hvata i izoluje komponente nitrozamina iz tela, te preventivno utiče na njihovo biohemijsko delovanje u telu. Ovaj jednostavni efekt zeolita godišnje potencijalno moze spasiti i zastititi zivote miliona dece i odraslih širom sveta.

O prevenciji različitih tipova karcinoma više je rečeno pod naslovom odetoksikator, odnosno ozeolit, najdelotvorniji poznati detoksikatoroo.

ANTIKANCEROGENI EFEKAT

Mehanizme antikancerogenog i antimetastatskog delovanja zeolita istraživali su naučnici hrvatskog Instituta R. Bošković, pod vodstvom prof Krešimira Pavelića. Njihova su istraživanja bila podsticaj američkim, japanskim, austrijskim i drugim svetskim naučnicima. Posebno se ističe doprinos američkog naučnika Dr. Harvey Kaufmana, koji je patentirao tecni zeolit, koji se u USA koristi kao adjuvansna (pomoćna) terapija kod brojnih hroničnih i teških oboljenja.

Prof. Pavelić i saradnici su objavili da aktivirani zeolit pokazuje neočekivano pozitivan efekat kod raka, infekcijskih i autoimunoloskih bolesti. Lekari su takode primetili pozitivne efekte kod dijabetesa, Kronove bolesti, psorijaze i nekih autoimunih bolesti. Mehanizam delovanja se sastoji od jačanja imunološke reakcije, a uočeno je da su tumori poput melanoma, adenokarcinoma ili glioblastoma podložniji delovanju aktiviranog zeolita.

Zeolit ima retku sposobnost da u svojoj mikroporoznoj strukturi sačuva enorman broj pozitivno naelektrisanih jona, koji su uzročnici karcinoma. Osim što time zeolit direktno neutrališe njihov kancerogeni efekat, odvija se dalji proces antikancerogene aktivnosti. Zbog privlačenja pozitivnih supstanci koje okružuju kancerogeni molekul, zeolit postupno razvija pozitivno naelektrisanje i konačno postaje u celini pozitivno naelektrisan. Tada on bude privučen prema membrani kancerogene ćelije, koja je naelektrisana negativno. Pritom se aktiviraju odredjeni ćelijski geni, npr. gen p21, koji kontroliše progresiju ciklusa ćelijske deobe (apoptoze), i vazan je u funkcionisanju supresije tumora. Aktiviranje tog ćelijskog gena zaustavlja rast tumora direktnom supresijom signala rasta, što kao posledicu ima delovanje na karcinom, od usporavanja i zaustavljanja rasta do delimične i totalne remisije.

Zeolit takodje uspostavlja normalni pH nivo u malignim ćelijama. Tumorske ćelije bujaju u kiselom okruženju, uspešno bežeci detekciji imunog sistema. Zeolit uspostavlja pH vrednost od 7.4, pa kad se maligne ćelije nadju u tako povećanom alkalnom okruženju, nemaju mogućnosti da se dupliraju i nakon 6 nedelja počinju postepeno da odumiru.

Istražujući imunostimulativno delovanje zeolita, naučnici su dokazali da se on ponaša poput superantigena, pa se može govoriti o supervakcini kao vrsti imunostimulativnog delovanja, što ima poseban značaj u adjuvantnom lečenju autoimunih, infekcijskih i malignih bolesti. Superantigeni se predstavljaju kao grupa bakterija i viralnih toksina, koji mogu izazvati smrt ćelije u populacijama T limfocita. Superantigeni mogu poboljšati ili umanjiti imunološke reakcije na veliki broj antigena, prisutnih pri većini oboljenja, posebno kod autoimunih bolesti. Ova svojstva aktiviranog zeolita potvrdjena su kod hematoloških oboljenja, pre svega kod leukemije.

Na pitanje da li je zeolit siguran i da li je to zaista supstanca koja pomaže u spasavanju života i prevenciji karcinoma i drugih degenerativnih bolesti, pored brojnih toksikoloških i drugih naučnih dokaža, odgovor je ponudio i američki istraživač i nutricionist Mike Adams, koji je 2005. godine objavio izvode iz studije prof Ricka Dietscha o rezultatima primene zeolita u prirodnoj antikancerogenoj terapiji, navodeći da dobijeni rezultati nadmašuju rezultate mnogih poznatih terapijskih procedura.

On navodi da je zeolit supstanca koja u konkretnim istraživanjima koreliše s remisijom karcinoma, tj. potpunim nestajanjem simptoma. Premda se radi o preliminarnom istraživanju, rezultati su bili toliko dobri, da od tada izazivaju neprekidnu pažnju američkih i svetskih naučnih krugova i široke javnosti.

U skladu s ovim istrašivanjem, zeolit dokazuje aktivnost u smanjenju rizika pojave raka. Dobijeni rezultati američke pilot studije su pokazali da je u 78% slučajeva nastupila totalna remisija simptoma, i to kod karcinoma različitih tipova. Studija nosi naziv o11 strategija kako pobediti karcinomoo i radena je u vezi s istrazivanjima LifeLink Pharmaceuticals u USA državi Ohajo. Osim zeolita kao osnovnog i prvog stratega u borbi protiv karcinoma, u ovom su se istraživanju paralelno koristili i drugi prirodni proizvodi: alge, tečni kiseonik i drugi.

Osim istraživanja na Institutu “R. Bošković i drugim naučnim ustanovama u Hrvatskoj, izvršena su brojna klinička istraživanja, posebno na austrijskim klinikama Humanomed II u Villachu i u austrijskoj Pokrajinskoj bolnici u Leobenu. Ovim istraživanjima obuhvaćeni su brojni karcinomi: karcinom cerviksa uterusa, karcinom dojke, tumor MiaPaCa2, karcinom pankreasa, HeLa, karcinom cerviksa grlića materice, i Hep2 karcinom laringsa čoveka, melanom B16, limfomi, benignih tumora i raka prostate, raka jetre, Kronove bolesti, raka takog creva, debelog creva, pluća, bronhija, bešike, hepatocelularni karcinom, glioblastom, karcinomi glave i vrata, leukemije i drugi. Primena aktiviranog zeolita došlo je do poboljšanja ukupnog zdravstvenog stanja, produženje očekivanog životnog veka, smanjenje veličine tumora, a u pojedinim slučajevima i njegovo potpuno nestajanje.

Lokalna primena zeolita na rak kože smanjuje formiranje i rast tumora. In vitro kulture pokazuju da zeolit poseduje protein kinase B(c-Akt), da podstiče razvijanje p2j WEF1/CIP1 i p37KIP1 tumor supresorskih proteina, te zaustavlja razvoj ćelija raka na više ćelijskih linija.

Primena zeolita kod obolelih od malignih bolesti u relativno kratkom roku izaziva poboljšanje opšteg stanja i povećanje telesne težine, a u odnosu na dijagnozu dolazi do ublažavanja simptoma bolesti i unapredjenja kvaliteta života, te delimične ili potpune remisije bolesti, što zavisi od niza faktora: od psihofizičkog stanja obolelih, uslova života, tipa tumora, faze bolesti, trajanja terapije. Iskustvo je pokazalo da i nakon potpune remisije treba nastaviti preventivnu terapiju radi održavanja imuniteta i prevencije recidiva.

Ceo rad prof Bogdana Boškovića o pozitivnom dejstvovanju Zeolita  na razne zdravstvene problem možete videti na:

Zašto Vera u Život preporučuje zeolit ZeoMedic, jedini preparat na našem tržištu koji sadrži visok nivo aktiviranih čestica zeolita sa promerom ispod 3mikrona, koje mogu da uđu u krvotok i na taj način izvrše detoksikaciju tela a posebno jetre i bubrega.

Ukoliko u apotekama u vašem okruženju nema ZeoMedic obratite im se direktno na da Vam ga pošalju.